CSM respinge modificările aduse Codului Penal: Aviz negativ pentru propunerile venite de la Parlament (VIDEO)

CSM respinge modificările aduse Codului Penal: Aviz negativ pentru propunerile venite de la Parlament (VIDEO)

Consiliul Superior al Magistraturii a dat luni aviz negativ la modificările aduse Codului Penal, informează B1 TV.

Cele 22 de modificări ale Codului Penal au fost respinse de CSM, iar cel mai probabil marți avizul negativ va ajunge la Comisia Juridică din Camera Deputaților.
Printre propunerile de modificare a Codului Penal se numără proiectul senatorului PSD Șerban Nicolae, care ropune pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetar, proiectul aceluiași senator, care propune ca arestații preventivi să nu fie încătușați la arestare dacă nu au comis fapte de violență, dar și proiectul deputatului PSD Haralambie Vochiţoiu prin care hotărârile instanţelor penale devin executorii numai după redactarea şi motivarea hotărârilor definitive.

Președintele Klaus Iohannis consideră că nu este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.
 
„Nu cred că este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Practic, dacă aceste modificări se vor adopta, va dezincrimina conflictul de interese și va crea posibilitatea de angajare pe interese. Eu nu pot accepta așa ceva”, a spus Iohannis.

Modificarea Codului Penal, care să permită libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare, este de nepermis într-o Românie a statului de drept. Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice. În eventualitatea adoptării de către Legislativ a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale”, a mai scris președintele pe Facebook, pe 26 mai. (Detalii AICI)

CSM respinge modificările Codului Penal

Urmăriți B1TV.ro și pe
`