Ludovic Orban: Există o nemulțumire în rândul majorității parlamentare față de Guvern. Ea se va manifesta, chiar dacă nu s-a manifestat la această moțiune de cenzură (VIDEO)

Ludovic Orban: Există  o nemulțumire în rândul majorității parlamentare față de Guvern. Ea se va manifesta, chiar dacă nu s-a manifestat la această moțiune de cenzură (VIDEO)
Foto: B1 TV

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a vorbit duminică seară în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de pe B1 TV despre moțiunea de cenzură care a fost respinsă vineri prin votul din Parlament.

Orban susține că, deși moțiunea de cenzură a picat, există încă o nemulțumire în Parlament față de actualul Guvern, nemulțumire care se va manifesta la un moment dat.

”Am obținut 194 de voturi față de voturi față de 183 de semnatari în condițiile în care parlamentarii aparținând PSD, UNPR, PC, PLR nu au fost lăsați să voteze. Am convins și vom convinge în continuare. Încă nu este fructul copt, dar să știți că există o nemulțiumire din ce în ce mai mare, în rândul majorității parlamentare față de Victor Ponta și față de guvernul pe care îl conduce. Ea se va manifesta, chiar dacă nu s-a manifestat la acestă moțiune de cenzură”, a spus liberalul.

Ludovic Orban a precizat și că solicitarea de începere a unmăririi penale în cazul lui Victor Ponta a dus la scăderea șanselor moțiunii de cenzură.

”Să știți că începerea urmăririi penale și solicitarea începerii urmăririi penale pentru infracțiunea de conflict de interese, în mod paradoxal, a dminiuat sanșele moțiunii de cenzură tocmai pentru că sunt foarte mulți parlamentari în coaliția majoritară care au probleme cu justiția și care, în mod evident au făcut zid în jurul lui Victor Ponta, dându-și seama că dacă Victor Ponta pică, vor pica și ei”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Întrebat de ce nu a trecut moțiunea de cenzură, Orban a declarat: ”Pentru că nu am reușit să strângem numărul de voturi necesar, din mai multe motive. PNL are 60 de senatori și 112 deputați, ceea ce inseamnă 172 de parlamnatri din 555. Avem nevoie de atragerea de noi parlamentari sau de intelegeri politice pe care sa le facem cvu alte grupuri parlamentare”.

”La ora actuală, cu neafiliații și cu cei care tind să sprijine pozițiile PNL, suntem aproximativ 200, în condițiile în care vom stabili o înțelegere politică cu cei de la UDMR care au 25 de parlamentari. Deja ai o altă abordare a unei moțiuni de cenzură. Noi nu avem la dispoziție ca mijloace de convingere decât argumentele pe care le avem. Oferta pe care o facem parlamentarilor și nu suntem dispuși să promitem nimic ilegal, nimic care să poată să genereze niște obligații pentru noi care să ne pună în situația de a nu respecta legea”, a mai spus Orban.

”Are loc o discuție de convingere. În primul rând dacă omul este dispus să voteze. În al doilea rând, dacă are condiții pentru a putea vota. Unii au condiții minimale, de exemplu să își mențină poziția în comisia în care sunt, alții au pretenții maximaliste care nu pot fi satisfăcute, să i se garanteze ca mai prinde un mandat de parlamentar. Alții pot să aibă niște interese într-o anumită zonă în care există influență din partea PNL, în administrații locale. Evident,  nu vrem să negociem așa ceva. La anumiți parlamentari se poate discuta, în anumite condiții, o posibilitate de a candida pe un loc considerat eligibil. Asta e maximum posibil”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)