Rusia vrea control total în Donbas și sudul Ucrainei. General: Așa avem cale și spre Transnistria

Rusia vrea control total în Donbas și sudul Ucrainei. General: Așa avem cale și spre Transnistria
În imagine: Tanc rusesc capturat în Irpin, Ucraina, Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, a declarat că acum două zile a început a doua fază a „operațiunii militare speciale”, așa cum numesc rușii războiul din Ucraina, scopul fiind ca ei să preia controlul total asupra Donbasului și sudului Ucrainei. Asta ar însemna ca Donbasul să fie legat printr-un coridor de Crimeea, peninsulă pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014.

General rus, despre obiectivele războiului în Ucraina

„De la începutul celei de-a doua faze a operațiunii speciale, care a început acum două zile, unul dintre obiectivele forțelor ruse e să stabilească un control deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei.

Asta va asigura un coridor terestru spre Crimeea și influența asupra infrastructurii vitale a economiei ucrainene, porturile de la Marea Neagră prin care sunt livrate produse agricole și metalurgice”, a declarat generalul Rustam Minnekayev, citat de Interfax.

Afirmațiile lui Minnekayev par să indice că Rusia vrea să ocupe și Odesa, principalul port al Ucrainei.

Minnekayev, referire la Transnistria

Rustam Minnekayev a mai spus că astfel ei vor avea coridor și spre Transnistria, regiune din Republica Moldova care s-a autoproclamat republică separatistă.

„Controlul asupra sudului Ucrainei e o altă cale spre Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă e oprimată”, a continuat el, repetând un narativ folosit de ruși pentru a justifica și invazia în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)