Patru bărbați din Ucraina, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera în România

Patru bărbați din Ucraina, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera în România
Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Patru cetățeni ucraineni au fost prinși când încercau să treacă ilegal frontiera în România. Aceștia au fost depistați în urma unei misiune de patrulare a polițiștilor de Frontieră cu elicopterul.

Refugiați ucraineni au fost depistați de polițiști aflați într-un elicopter. Patru bărbați, veniți din Ucraina, au încercat să intre ilegal în România, dar au fost prinși de polițiștii de frontieră, care desfășurau o patrulă aeriană.

Patru bărbați din Ucraina, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița în România

În cadrul unei misiuni cu elicopterul, polițiștii au observat în zona localității de frontieră Dersca patru persoane de sex masculin, care încercau să intre ilegal în țara noastră. Inițial, cei patru indivizi au fost monitorizați, iar ulterior elicopterul cu echipajul de poliție a aterizat în locul unde aceștia se aflau.

Autoritățile au constatat faptul că cei patru cetățeni proveneau din Ucraina și au fost transportați la cel mai apropiat sediu de Poliție pentru verificări. Bărbații au solicitat protecție din partea statului român, pe motiv că vin dintr-o țară care se află în plin război.

Au fost demarate toate procedurile necesare pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situații. Între timp, cetățenii ucraineni au fost preluați de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

Nu este prima dată când cetățeni veniți tocmai din Ucraina au fost prinși când încercau să intre ilegal în țara noastră. La jumătatea lunii martie, șase ucraineni au încercat să intre în țară fără să completeze documentele, complici fiindu-le de mai mulți români.

Inspectoratul pentru Imigrări va aplica măsurile specifice în aceste situații

Autoritățile au anunțat că au fost demarate procedurile specifice de către Inspectoratul pentru Imigrări și vor fi aplicate măsurile prevăzute în astfel de situații.

„S-a procedat la monitorizarea persoanelor, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză. În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că cei patru sunt cetăţeni ucraineni, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o zonă de conflict”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea, potrivit Agerpres. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:28 - Diana Stoica, despre situația din sondaje: Dacă este reală, mă îngrijorează creșterea partidelor extremiste, care adunate pare că ar avea o treime din Parlament (VIDEO)
16:26 - Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”
16:23 - Macron îl avertizează pe Netanyahu împotriva „semănării barbariei” la o conferință cu strângere de fonduri pentru Liban
16:23 - Gemene identice separate la naștere s-au cunoscut după 30 de ani. Și au descoperit să nu se suportă
16:11 - Regele Charles a consumat o băutură narcotică în Samoa. Ritual fastuos la sosirea cuplului regal în fosta colonie britanică (VIDEO)
16:01 - Șoferii din România ar putea scăpa de amenzi, dacă nu au permisul auto la ei. Proiectul de lege a fost depus în Senat
15:57 - Ovidiu Cîmpean (PNL): Cred că Ciolacu poate câștiga doar dacă îl are pe Simion în turul 2. Dacă intră Ciucă în turul 2, este evident că Ciolacu va pierde (VIDEO)
15:49 - O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit
15:28 - Florian Bodog: Elena Lasconi are o problemă cu privire la faptul că nu mai reușește să convingă pe nimeni și atunci încearcă să se urce cu picioarele pe un subiect creat artificial și fără substrat de adevăr (VIDEO)
15:27 - Adi Nartea a făcut accident în timp ce se afla la filmările pentru un nou serial. Ce i s-a întâmplat