Ucraina, gata de discuții cu Rusia în Mariupol, oraș devastat de asediul forțelor ruse

Ucraina, gata de discuții cu Rusia în Mariupol, oraș devastat de asediul forțelor ruse

Negociatorul ucrainean Mihail Podoliak spune că ar fi bucuros să organizeze „o rundă specială de negocieri” cu reprezentanții Federației Ruse în orașul Mariupol fără vreun fel de condiție, transmite BBC.

Ucraina e gata de discuții cu Rusia în Mariupolul asediat

Principalul negociator al părții ucrainene a explicat că lansează această ofertă „pentru a-i salva pe băieții noștri, (batalionul) Azov, armată, civili, copii, cei aflați în viață și cei răniți”.

Orașul Mariupol a fost atacat încă din faza inițială a invaziei și rămâne sub asediul forțelor ruse. Câțiva civili captivi de săptămâni întregi au reușit să plece miercuri, însă oficialii ucraineni spun că a fost vorba despre mai puțini oameni decât ar fi sperat.

Tatyana Burak, o profesoară ucraineană de limba engleză, a vorbit pentru CNN despre cele 45 de zile în care a fost blocată în Mariupol și susține că experiența trăită a fost „un coșmar”.

„Am înțeles că nu este nimic de așteptat, că orașul nostru era condamnat pentru că acești oameni au venit, după cum spuneau ei, să `ne elibereze`. Nu știau de ce anume ne vor elibera, dar au spus că suferim și că au venit să ne elibereze. Ne-au eliberat de casele noastre, de locurile noastre de muncă, de posesiunile tuturor vieților noastre, de istoria familiei noastre. Au eliberat multe mii de oameni de viețile lor. Ei pur și simplu – nu știu. Par să fie pur și simplu nebuni”, a declarat femeia, care a sugerat că rușii au fost „surprinși” că populația ucraineană nu s-a bucurat de sosirea lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`