Călătoriile la Veneţia se vor face doar pe bază de rezervare. Explicațiile autorităților locale

Călătoriile la Veneţia se vor face doar pe bază de rezervare. Explicațiile autorităților locale
Sursa foto: Pixabay.com

Autoritățile din Veneția vor testa anul acesta un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în oraş. De anul viitor, sistemul va fi obligatoriu. Asta în condițiile în care, după doi ani de pauză în turism din cauza pandemiei, acum au reapărut temerile privind impactul numărului prea mare de turiști asupra orașului canalelor.

Călătorii în Veneția doar cu rezervare

Luigi Brugnaro, primarul din Veneția, a anunţat că vara aceasta va fi lansată o platformă online pe care vor trebui să se înregistreze toţi cei care vor să aibă acces în centrul istoric.

Pentru început, a explicat el presei, nu vor exista penalizări și nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare. Pe de altă parte, cei cu rezervări vor avea anumite avantaje, precum prioritate la accesul şi cumpărarea de bilete pentru muzee şi transportul public.

Turiştii care vor înnopta la hotelurile din Veneţia nu vor avea nevoie de rezervare.

Autoritățle vor astfel să știe în timp real câte persoane se află pe străzile din centrul istoric, pentru se putea adapta la acest număr.

Totuși, preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a dat asigurări că vizitatorii sunt „întotdeauna bineveniţi”.

Veneția, luată cu asalt de Paște

Anunțul a fost făcut de Brugnaro în contextul în care, de Paște, nu mai puțin de 400.000 de turiști au sosit în Veneția.

În centrul Veneţiei, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, au fost în Vinerea Mare între Lido şi zona istorică peste 100.000 de persoane, fără turiştii aflaţi în trecere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`