OZN filmat deasupra localității Târnăveni. Explicațiile cercetătorilor: „Este un obiect zburător precis, deocamdată neidentificat” (VIDEO)

OZN filmat deasupra localității Târnăveni. Explicațiile cercetătorilor: „Este un obiect zburător precis, deocamdată neidentificat” (VIDEO)
Un obiect filmat pe cer, în Târnăveni, a stârnit imaginația localnicilor. Unii vorbesc de un OZN, dar sunt specialiști care cred că e doar o dronă. Captură video: Punctul.ro / YouTube

Un corp luminos a fost surprins pe cer, acum cinci nopți, deasupra municipiului Târnăveni din Mureș. Unii localnici s-au gândit la extratereștri, alții au făcut legături cu războiul din Ucraina. Imaginile sunt acum analizate de mai mulți specialiști din țară, unii susținând deja că ar putea fi vorba doar despre o dronă, informează PRO TV.

Obiect luminos filmat pe cer în Târnăveni

O jumătate de oră ar fi stat pe cer obiectul, care pare că are formă de romb și împrăștie lumină.

„A apărut o lumină puternică și pe urmă s-a stins. Galben-portocaliu”, a povestit un martor.

Unii oameni s-au întrebat dacă n-ar putea fi un OZN, alții au făcut legătură cu războiul. Unii specialiști spun, însă, că ar putea fi doar o dronă.

„Marea majoritate a oamenilor care l-au văzut, l-au descris ca un obiect care avea o direcție de deplasare necontrolată și un obiect necunoscut”, a susținut și Sorin Megheșan, primarul din Târnăveni.

Ce spune un specialist despre apariția misterioasă de pe cer

Imaginile au fost deja analizate de Liviu Mircea, cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai, responsabil cu observatorul astronomic din Cluj-Napoca.

„Imaginea este una defocalizată și atunci, clar, această turbulență optică creează impresia că este un OZN. Este un obiect zburător precis și deocamdată neidentificat. Corp ceresc natural nu poate fi, fiindcă acestea au o traiectorie fie curbilinie, fie razantă. Obiectul acesta este cvasifix”, a explicat Mircea.

Acesta a exclus posibilitatea de a fi vorba despre un obiect al unei alte civilizații.

„Trebuie să avem în vedere că la 30 de kilometri de Târnăveni este bază militară de la Luna. S-ar putea zice că e un echipament de supraveghere NATO”, a mai afirmat Liviu Mircea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`