Serghei Șoigu: Volumele tot mai mari de livrări de arme provoacă regimul de la Kiev să „lupte până la ultimul ucrainean”

Serghei Șoigu: Volumele tot mai mari de livrări de arme provoacă regimul de la Kiev să „lupte până la ultimul ucrainean”
În imagine: Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi

Serghe Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat că armata rusă își îndeplinește cu consecvență planul de eliberare a regiunilor Donețk și Lugansk și că soldații dau dovadă de „curaj și eroism”. Acesta a menționat că SUA și țările occidentale întârzie „operațiunea specială”.

Totodată, oficialul rus a acuzat volumele tot mai mari de livrări de arme provoacă regimul de la Kiev să „lupte până la ultimul ucrainean”, potrivit HotNews.

Șoigu, declarații despre „operațiunea specială”

Ministrul rus al Apărării a subliniat faptul că operațiunea militară se desfășoară conform sarcinilor stabilite, deși SUA și țările occidentale încearcă să o încetinească.

„Armata rusă îndeplinește sarcinile stabilite de comandantul suprem în cadrul operațiunii militare speciale. Planul de eliberare a republicilor populare Donețk și Lugansk este implementat în mod consecvent și se iau măsuri pentru stabilirea unei vieți pașnice”, a susținut Șoigu, potrivit agenției de presă ruse Tass.

Statele Unite și țările occidentale controlate fac totul pentru a întârzia cât mai mult posibil operațiunea militară specială”, a adăugat acesta.

Zelenski: „Trupele ruse au început bătălia pentru Donbas”

Într-un discurs difuzat pe Telegram, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat, în prima parte a zilei, semne ale începutului unei operațiuni ofensive din Rusia în această regiune. Principalele eforturi ale Federației Ruse sunt concentrate pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și deținerea teritoriului ocupat anterior.

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`