În România a fost înregistrat primul deces cauzat de gripa sezonieră (VIDEO)

În România a fost înregistrat primul deces cauzat de gripa sezonieră (VIDEO)
Sursa Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Luni, Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis primul deces înregistrat din cauza gripei în sezonul rece 2021-2022.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din Timiş. Acesta nu era vaccinat împotriva gripei și nu avea condiții medicale preexistente.

Primele decese cauzate gripa de sezon

Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, iar decesul acestuia a fost înregistrat pe data de 14 aprilie.

Un al doilea caz a fost înregistrat în Olt, la o femeie în vârstă de 78 de ani, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal. De asemenea, femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, iar duminică a fost înregistrat decesul acesteia.

În cea de-a 14-a săptămână a anului au fost înregistrate 2.149 de cazuri de gripă clinică, față de doar 153 de cazuri în aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce înseamnă de 14 ori mai multe îmbolnăviri, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 65.049, de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași saptamană a sezonului precedent și cu 13.9% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Până la data de 10.04.2022 au fost vaccinate antigripal 1.506.362 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, precizează Institutul Național de Sănătate Publică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui