Cuverturi de pat: catifea, bumbac sau matlasate?

Cuverturi de pat: catifea, bumbac sau matlasate?

Cuverturile de pat reprezintă un articol important din locuința noastră, acestea având dublu rol. În primul rând, acestea pot fi privite ca pe niște elemente de decor ce pot schimba atmosfera într-o încăpere atunci când îți dorești ceva nou și totodată sunt importante deoarece protejează de uzura zilnică spatul sau canapeaua pe care sunt așezate.

Astfel, dată fiind importanța pe care cuverturile de pat o au, este de la sine justificată și popularitatea de care se bucură. Prin urmare, vei găsi o mulțime de modele de cuverturi de pat pe piață, iar fiecare model în parte se va dovedi a fi atrăgător într-un fel sau altul.

Atunci când dorești să îți cumperi o nouă cuvertură de pat, vei ține cont înainte de toate de materialul din care aceasta a fost realizată. Pe bună dreptate de altfel, deoarece este detaliul care influențează în mod direct calitatea cuverturii achiziționate.

Cel mai probabil, îți vei dori ca noua ta cuvertură să prezinte o calitate cât mai înaltă, astfel încât să te poți bucura cât mai mult timp de noua ta achiziție și totodată protecția patului să fie realizată în mod eficient.

Din ce material ar trebui să fie confecționată noua ta cuvertură?

Nu poți compromite această achiziție alegând o cuvertură de pat de proastă calitate, deoarece aceasta nu numai că nu îți va proteja eficient patul sau canapeaua, ci totodată aspectul său va avea de suferit după primele spălări.

Ei bine, dacă îți dorești să mergi la sigur și să alegi o cuvertură de pat de cea mai bună calitate, recomandarea noastră este simplă! Ar trebui să ai în vedere modelele din catifea, cele din bumbac sau cele matlasate. Fiecare tip de cuvertură prezintă numeroase avantaje, iar alegerea o vei face, cel mai probabil, ținând cont mai ales de propriile preferințe.

Despre fiecare opțiune vom vorbi în rândurile următoare, iar informațiile din acest articol sperăm să îți fie de ajutor pentru a face o alegere cât mai inspirată. Iată ce ar trebui să știi:

Avantajele cuverturilor din bumbac

După cum bine știi deja probabil, bumbacul reprezintă o opțiune premium ori de câte ori cumperi diferite articole textile. Prin urmare, această regulă este valabilă chiar și atunci când îți cumperi o cuvertură de pat.

Alegând modelele din bumbac, indiferent de tipul bumbacului, vei ști că alegerea făcută va dăinui mult timp. O cuvertură de pat din bumbac este ușor de întreținut, are un aspect atrăgător și totodată oferă confort.

În plus, este ușor de întreținut, deoarece bumbacul poate fi spălat cu ușurință în mașina de spălat rufe, folosind chiar și programe mai agresive. În ciuda numeroaselor spălări, o cuvertură din bumbac își va păstra aspectul la fel de atrăgător precum în prima zi.

Îți recomandăm să ai în vedere, bineînțeles, cuverturile de pat din bumbac egiptean, aceasta fiind cea mai calitativă opțiune.

De ce să alegi o cuvertură matlasată

După cum bine spuneam, cuverturile matlasate reprezintă la rândul lor o altă opțiune atrăgătoare. Acestea încântă, înainte de toate, cu cele două fețe: cea decorativă și cea funcțională, având un material ce le separă din punct de vedere termic.

Într-un magazin online specializat în comercializarea de textile pentru casă, precum lenjerii de pat deosebite, pături Cocolino, huse de scaune și de pat, vei găsi și numeroase modele de cuverturi, atât groase cât și mai subțiri, în funcție de propriile preferințe. La fel de atrăgătoare se vor dovedi a fi și cuverturile de pat umplute cu materiale precum lâna sau polyesterul.

Fixarea umpluturii se face cu ajutorul unor cusături în forme geometrice, cusături care dau și numele de cuverturi matlasate, procedeul în sine fiind numit matlasare.

Prin urmare, un avantaj important al cuverturilor matlasate este acela că pot fi folosite și pentru a te înveli, atunci când simți nevoia de mai mult confort termic.

Despre cuverturile de pat din catifea

În final, sigur nu îți vor scăpa din vedere cuverturile de pat din catifea. Acestea se diferențiază de celelalte opțiuni prezentate mai sus prin grosimea lor mult mai redusă, fiind deci o opțiune ideală pentru zilele de vară, atunci când vei căuta să obții cât mai mult confort în ciuda temperaturilor înalte.

În plus, cuverturile de pat din catifea încântă cu o eleganță superioară, ce va oferi un look foarte plăcut încăperii în care este folosită.

De asemenea, este un material foarte plăcut la atingere, rezistent de-a lungul timpului și ușor de întreținut, iar dacă dormitorul este amenajat în stil clasic, atunci cuverturile de pat din catifea se vor dovedi a fi o alegere excelentă.

Acestea sunt așadar principalele opțiuni pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când ești în căutarea unei cuverturi de pat și vrei să faci o alegere cât mai bună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara