Rezultatele la Simularea pentru Evaluare Naţioală 2022 apar astăzi. Cum pot afla elevii notele obţinute

Rezultatele la Simularea pentru Evaluare Naţioală 2022 apar astăzi. Cum pot afla elevii notele obţinute
Sursa foto: Pixabay

Elevii clasei a VIII-a vor primi azi  rezultatele simulărilor pentru examenul de la Evaluarea Națională de anul acesta pe care le-au susţinut între 4 şi 6 aprilie.

Elevii din ultimul an de gimnaziu au susținut pe data de   4 aprilie,  proba la Limba Română, iar pe 5 aprilie, au susţinut proba la Matematică. Ultima probă a fost cea la limba maternă, pe 6 aprilie.

Scopul simulărilor  pentru examenul de Evaluare Națională 2022 reprezintă familiarizarea elevilor cu ceea ce înseamnă un examen real și îmbunătățirea rezultatelor obţinute de către elevi până la finalul studiilor.

Rezultatele nu vor fi făcute publice

Rezultatele obţinute la simularea examenului de Evaluare Naţională 2022 nu se afişează şi nu sunt făcute publice.  Acestea vor fi  comunicate individual fiecărui elev în parte de către profesorul de competenţă.

„Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, se arată în procedura pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei.

Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2022. Se trec sau nu notele în catalog?

Afișarea notelor de la simulare nu se face în mod centralizat, așa cum se obișnuiește la examenele naționale, pe portalul edu.ro al Ministerului Educației. Prezentarea notelor va fi făcută la nivelul școlilor unde a avut loc simularea.

Rezultatele de la simulare obţinute de elevii din clasa a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea au avut loc. Se va discuta  individual cu elevii, dar vor fi și dezbateri la nivelul clasei. De asemenea, se vor organiza şedinţe cu părinţii şi în consiliul profesoral, ședințe organizate pentru luarea unor măsuri în ceea ce privește  îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui