Șeful CCR, despre scandalul Ponta-Iohannis: Urzeala tronurilor. Eu nu am impresia că există un conflict între palate (VIDEO)

Șeful CCR, despre scandalul Ponta-Iohannis: Urzeala tronurilor. Eu nu am impresia că există un conflict între palate (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a făcut miercuri precizări referitoare la condițiile în care premierul ar putea fi suspendat de șeful statului.

”Dacă nu este și membru al Parlamentului (un ministru- n. r.) poate fi suspendat de președinte. Președintele trebuie să ceară urmarirea lui de către Parchet și atunci poate dispune suspendarea. Așa scrie la lege”, a spus Zegrean după ce a fost întrebat dacă un ministru poate fi suspendat pentru fapte comise în afara mandatului său. 

Referitor la scandalul Ponta-DNA şi cererile lui Iohannis de demisie a premierului, șeful CCR nu a dorit să se propunţe categoric pe această temă.

„Ei ştiu foarte bine Constituţia. Şi preşedintele, şi premierul au consilieri foarte buni, ştiu să le spună ce au de făcut, nu trebuie să le spun eu”, a declarat acesta.Întrebat dacă există un conflict între palate, izvorât din reglementări insuficient de clare ale Constituţiei, Zegrean a mai precizat: „Este un serial – Urzeala tronurilor sau cum. Nu mă uit. Eu nu am impresia că există un conflict între palate.”

Seful CCR, despre conflictul dintre Ponta si Iohannis: Urzeala tronurilor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`