Ion Cristoiu: Prin votul în cazul lui Victor Ponta, Parlamentul a fost chemat să voteze trecerea Puterilor sale în mâinile Binomului SRI-DNA

Ion Cristoiu: Prin votul în cazul lui Victor Ponta, Parlamentul a fost chemat să voteze trecerea Puterilor sale în mâinile Binomului SRI-DNA

Marți, 9 iunie 2015, în plenul Camerei Deputaților a avut loc votul pentru încuviințarea începerii urmăririi penale împotriva premierului Victor Ponta de către DNA. Deputații nu au fost de acord cu acest lucru și au votat majoritar „împotrivă”.

Jurnalistul Ion Cristoiu, într-un amplu articol publicat pe Evenimentul Zilei, susține că și acest vot, precum și cel în privința Elenei Udrea, au reprezentat chemări ale Binomului SRI-DNA ca Parlamentul să se sinucidă în direct.

Un prim pas l-au constituit cele șase cereri de arestare preventivă ale DNA în cazul Elena Udrea. Nu mă pronunț asupra vinovăției sau nevinovăției fostei candidate la Președinție. Ca om normal care gîndesc, totuși, peste nivelul de inteligență a unei rațe mecanice, n-am putut să nu remarc, la vremea respectivă, gestul de forță al sinistrului Binom SRI- DNA. Elena Udrea cutezase să spună ceva despre ambiția Binomului de a pune stăpînire pe țară. Aha! și-a zis Codruța Kovesi, cutezi să zici altceva despre mine decît că sunt un Alexandru Ioan Cuza care merge la sala de fitness?! Lasă că-ți arăt eu ție! Și i-a trîntit celei cu care fusese pînă nu demult bot în bot la tot ce era sindrofie Portocalie nu mai puțin de șase cereri de arestare preventivă și de ridicare a imunității.

Pentru arestarea preventivă era nevoie de o singură cerere. De ce a impus Binomul SRI-DNA șase cereri? Pentru a verifica dacă Parlamentul e alcătuit din bărbați sau din căcăcioși.

Și Parlamentul s-a dovedit alcătuit din căcăcioși!”, scrie Cristoiu.

Jurnalistul consideră că o poziție “bărbătească” în acest caz ar fi fost luarea cuvântului în plenul Parlamentului și punerea la îndoială a acestor cereri.

Nu s-a găsit un purtător de nădragi parlamentar care să meargă la Tribună și să zică, Alo, SRI! Alo, DNA! Faceți mișto de principala instituție a țării? Ne considerați ordonanțe ale generalilor de la SRI și lachei ai procurorilor de la DNA? Nici vorbă de șase arestări preventive! Nici vorbă de arestare preventivă pentru un parlamentar, pentru că solicitarea voastră pute a răzbunare hormonală!”, mai scrie acesta.

Despre cazul premierului Victor Ponta, jurnalistul Ion Cristoiu susține că nu reprezintă doar o încercare a lui Iohannis de a-l demite pe premier, dar e și un nou pas al Binomului SRI-DNA de a pune mâne pe Putere.

După ce a pus la Cotroceni un președinte Rață mecanică, după ce a căpătat dreptul de aresta preventiv orice parlamentar, după ce a căpătat dreptul de a aprecia dacă o decizie politică e bună sau rea, Binomul SRI-DNA vrea să ia dreptul Parlamentului de a numi miniștri. Premieri, miniștri, candidați la alegerile din 2016, trebuie să primească acceptul noi Secții de cadre a României. Această nouă Secție de cadre ar urma să spună liderilor de partide dacă un politician propus ca demnitar sau ca simplu candidat e corupt sau nu.

Nimic nou.

Și înainte vreme, pentru a fi numit într-un post aveai nevoie de hîrtia prin care Securitatea spunea că nu ești dușman al Poporului.

Cînd Elena Udrea striga că sînt persoane care vor să pună mîna pe Putere în țara asta, am surîs duios ironic. Elena Udrea știa ce știa”, concluzionează Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`