Protestul Rusiei, după ce a fost sancționată în cadrul ONU: „E monopolizată de un grup de state care îl folosesc în scopuri oportuniste”

Protestul Rusiei, după ce a fost sancționată în cadrul ONU: „E monopolizată de un grup de state care îl folosesc în scopuri oportuniste
Serghei Lavrov, alături de omologul din Norvegia, Anniken Huitfeldt / DPA, Hepta

Rusia protestează față de decizia ONU, la solicitarea SUA, de a elimina statul condus de către Vladimir Putin din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Federația Rusă consideră sancțiunea drept „ilegală și motivată politic”. Într-un comunicat de presă, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a susținut că decizia are rolul de a „pedepsi în mod ostentativ un stat membru suveran al ONU care duce o politică internă și externă independentă”.

Obiectivismul lipsește cu desăvârșire la conducerea ONU, susține diplomatul rus.

„Din păcate, în condiţiile actuale, Consiliul este practic monopolizat de un grup de state care îl folosesc în scopuri oportuniste”, a declarat Serghei Lavrov.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, formată din 193 de membri, a suspendat joi Rusia din calitatea de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, ca răspuns la presupusele abuzuri pe care le comite în Ucraina.

Avertismentul Rusiei pentru statele care au votat pentru suspendare

Masacrul de la Bucha ar fi fost cel care a umplut paharul.

„Federaţia Rusă a decis să îşi înceteze calitatea de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului înainte de termen, începând cu 7 aprilie 2022”, a declarat Gennadi Kuzmin, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, după ce Adunarea Generală a decis să suspende calitatea de membru a Rusiei în Consiliu, conform TASS.

Anterior, Moscova avertiza că un vot pozitiv sau o abținere vor fi interpretate ca un „gest neprietenos” și vor avea consecințe pentru relațiile bilaterale, arată un document consultat de Reuters.

Rusia se afla în al doilea an al mandatului de trei ani în consiliul ce își are sediul la Geneva și care nu poate adopta decizii obligatorii din punct de vedere juridic. Pe de altă parte, deciziile sale transmit mesaje politice importante și pot autoriza anchete.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:44 - Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în zonele montane din Alba și Sălaj. Se circulă în condiții de iarnă
07:20 - Donald Trump continuă procesul de formare a echipei sale de guvernare. A numit-o pe Pam Bondi ministru al Justiției după retragerea lui Matt Gaetz
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”