România va găzdui în premieră o reuniune a miniștrilor de externe din NATO la București, anunță Bogdan Aurescu (MAE)

România va găzdui în premieră o reuniune a miniștrilor de externe din NATO la București, anunță Bogdan Aurescu (MAE)
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

România va găzdui la București reuniunea formală a miniștrilor de externe din statele NATO, în perioada 29-30 noiembrie, a anunțat șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, în marja ministerialei aliate care s-a desfășurat joi la Bruxelles. Oficialul spune că este vorba despre o premieră și s-a arătat nerăbdător să îi întâmpine pe omologii săi aliați în țara noastră, pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Bogdan Aurescu (MAE): Aștept cu nerăbdare să le urez Aliaților noștri bun venit în România, pe Flancul Estic, la prima Ministerială de Externe NATO găzduită de țara noastră

„Vești execelente în urma Ministerialei de Externe de astăzi. România va găzdui Reuniunea formală a Miniștrilor de Externe din NATO pe 29-30 noiembrie, la București. Aștept cu nerăbdare să le urez Aliaților noștri bun venit în România, pe Flancul Estic, la prima Ministerială de Externe NATO găzduită de România”, a scris Bogdan Aurescu, joi, pe Twitter, într-o postare în care l-a etichetat și pe secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Ministrul român al afacerilor externe a susținut și o serie de declarații de presă înaintea reuniunii desfășurate joi la Cartierul general al NATO de la Bruxelles, context în care a pledat inclusiv pentru crearea rapidă a Grupului de Luptă NATO în România.

„România, așa cum știți, este Aliatul care are cea mai lungă frontieră terestră cu Ucraina și suntem riverani la Marea Neagră, care este tot mai expusă la agresiunea rusă. Și, din acest motiv, îi voi informa pe colegii mei despre poziția României – că avem nevoie de o apărare mai puternică astfel încât să avem o descurajare mai puternică pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră. Și voi cere o implementare rapidă a deciziilor de la Summitul NATO din 24 martie, în special crearea rapidă a Grupului de Luptă în România, care este primul pas în echilibrarea prezenței NATO pe Flancul Estic, dar și pentru a doua decizie importantă a Summitului din martie – care este accelerarea procesului de transformare a Alianței, prin întărirea posturii pe Flancul Estic”, a spus oficialul, printre altele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`