Rusia acuză Occidentul că influențează Ucraina la negocieri. Serghei Lavrov susține că mai este cale lungă până la acordul de pace

Rusia acuză Occidentul că influențează Ucraina la negocieri. Serghei Lavrov susține că mai este cale lungă până la acordul de pace
Foto: Hepta - DPA Images / Ron Przysucha

Rusia a oferit un nou punct de vedere pe marginea negocierilor cu Ucraina. Administrația de la Moscova a recunoscut că discuțiile nu decurg așa cum și-ar dori și totodată, a acuzat că pentru acest lucru este de vină Occidentul, care influențează tabăra lui Volodimir Zelenski.

În opinia lui Serghei Lavrov, Occidentul încearcă să se opună negocierilor de pace, prin intermediul acuzațiilor de crime de război – în special cazul „Bucha”, pe care rușii le neagă.

Diplomatul rus a mai anunțat joi că Ucraina a prezentat un proiect de acord de pace cu o zi în urmă, o inițiativă cu niște termeni modificați de ucraineni, asupra cărora cele două state aflate în conflict au căzut de acord, de curând, susține Lavrov. Astfel, negocierile de pace sunt departe de a se încheia.

„O astfel de incapacitate de a ajunge la un acord evidențiază încă o dată adevăratele intenții ale Kievului, poziția sa de a se retrage și chiar de a submina discuțiile prin îndepărtarea de înțelegerile la care s-a ajuns”, a declarat Lavrov, care a mai precizat că propunerile Kievului sunt „inacceptabile”.

Rusia nu va renunța la obiectivele sale, a asigurat Serghei Lavrov.

„În ciuda tuturor provocărilor, delegația rusă va continua procesul de negociere, făcând presiuni pentru propriul nostru proiect de acord care să contureze în mod clar și complet pozițiile și cerințele noastre inițiale”, potrivit Reuters.

Războiul din Ucraina ar fi, de fapt, abia la început

„Operațiunea specială” a lui Vladimir Putin se desfășoară pe teritoriul Ucrainei de fix șase săptămâni. Liderul de la Kremlin se află cu trupele în jurul mai multor orașe importante din statul vecin. Putin ar aborda o tactică ce va avea efecte severe pe termen mediu și lung, strategia „Anaconda”, care a început să-și arate efectele. Volodimir Zelenski s-a plâns că armata rusă atacă punctele strategice, în special zonele de aprovizionare cu alimente, ceea ce va conduce la un moment dat la foamete.

Nici de la nivelul NATO nu se vede prea bine conflictul militar din Ucraina. Liderul organizației, Jens Stoltenberg, crede că războiul ar putea dura ani de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:44 - Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în zonele montane din Alba și Sălaj. Se circulă în condiții de iarnă
07:20 - Donald Trump continuă procesul de formare a echipei sale de guvernare. A numit-o pe Pam Bondi ministru al Justiției după retragerea lui Matt Gaetz
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”