Cum arată Delta Văcărești după incendiul masiv de vegetație. Zeci de animale nu au mai putut să fugă din calea focului (GALERIE FOTO)

Delta Văcărești din București, înainte și după incendiul de vegetație / Foto: colaj Facebook / Delta Văcărești

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit marți, în Delta Văcărești din București. În urma incendiului, au fost afectați aproximativ 10.000 de mp de teren, iar zeci de păsări, țestoase și specii de șerpi au murit, neputând să fugă din calea flăcărilor.

În urma incendiului, s-au înregistrat pagube semnificative în Parcul Natural Delta Văcărești. La fața locului, au intervenit 11 autospeciale pentru stingerea flăcărilor. Mai multe imagini, în galeria foto de AICI!

Cum arată Delta Văcărești după incendiul masiv de vegetație

Recent, Asociația Parcul Natural Delta Văcărești a publicat câteva fotografii cu pagubele înregistrate în urma incendiului de marți. Potrivit acestora, zeci de păsări, țestoase și șerpi au pierit în urma incendiului, având în vedere că nu au putut fugi din calea flăcărilor.

Suntem pe teren, pentru a evalua pagubele provocate de incendiu. Până acum, am identificat zeci de animale care nu au putut să fugă din calea focului. Printre ele, țestoase, păsări și șerpi. Au ars și mai multe cuiburi”; a scris Parcul Natural Delta Văcărești pe Facebook.

Un incendiu de vegetație a distrus 10.000 de mp din Delta Văcărești

Incendiul de vegetație a izbucnit marți, în Delta Văcărești.  Circulația în zona Vitam – Bârzești s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere incendiul de vegetație și s-au înregistrat degajări mari de fum.

Flăcările au fost stinse după mai multe ore de intervenție.

„UPDATE: Incendiul a fost stins. În perioada următoare, vom merge pe teren pentru a evalua impactul asupra florei și faunei. Le mulțumim tuturor celor care ne-au scris și au sunat la 112.

Am spus-o de nenumărate ori: Parcul Natural Văcărești are nevoie de pază, măsuri de informare și măsuri active de management, care să prevină incidentele de acest fel”, a transmis Asociația Parcul Natural Delta Văcărești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)