Premierul Republicii Moldova va fi audiat de Parchet într-un dosar privind falsificarea actelor sale de studii

Premierul Republicii Moldova va fi audiat de Parchet într-un dosar privind falsificarea actelor sale de studii
Foto: gov.md

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, va fi audiat de Parchetul General din Chișinău în dosarul privind falsificarea actelor de studii ale acestuia, scrie Agerpres.

Ministerul de Interne din R.Moldova a confirmat ca a terminat ancheta si a trimis  judecătorilor de la Parchetul General dosarul cu materiale rezultate în urma audierii mai multor persoane în chestiunea în cauză, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original, alte probe administrate în aceeași cauză de către Direcția Generală Urmărire Penală a IGP a ministerului.

Potrivit expertizei Ministerului de Interne, diploma de studii a premierului Chiril Gaburici ar fi falsă, existând posibilitatea ca acesta să fie pus sub învinuire de fals și uz de fals.

Pentru că dosarul vizează o persoană care deține o funcție atât de înaltă, cazul premierului moldovean va fi instrumentat în continuare de Parchetul General.

De asemenea, procurorul care gestionează cauza a dispus vineri, 5 iunie, o serie de acțiuni ce vizează continuarea anchetei, inclusiv audierea cetățeanului Chiril Gaburici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)