Cristoiu: Ponta trebuie să-și dea demisia pentru a da șah Bolovanului de la Cotroceni, care va trebui să se apuce de administrarea țării, și pentru că, în fața abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA, a umblat cu fofârlica

Cristoiu: Ponta trebuie să-și dea demisia pentru a da șah Bolovanului de la Cotroceni, care va trebui să se apuce de administrarea țării, și pentru că, în fața abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA, a umblat cu fofârlica

Într-un articol pe blogul personal, Ion Cristoiu scrie că el a fost unul dintre primii care, în 2012, a denunțat suspendarea lui Traian Băsescu  drept o tentativă de lovitură de stat, nu pentru că ar fi fost impresionat de persoana președintelui, ci pentru că era fidel principiului conform căruia electoratul este singurul care poate schimba o realitate politică de la un moment dat.  Autorii tentativei și propagandițtii lor susțin și acum că totul s-a desfășurat în limitele legii, dar, pentru a putea spune acest lucru, au schimbat legea mai întâi.

Pe Victor Ponta, Ion Cristoiu spune că nu îl simpatizează deloc, dar nu a mai scris de rău despre el în ultimul timp pentru că ”a pierdut alegerile în urma Diversiunii puse la cale de Trinomul SRI-DNA- ÎCCJ” și pentru că, oricum a mai scris zeci de editoriale și comentarii despre el până acum.

La fel ca în 2012, Ion Cristoiu denunță și acum o lovitură de stat pentru că evenimentele petrecute ieri se potrivesc perfect definiției pe care o dă el conceptului de ”lovitură de stat”: ”schimbare prin forță a unei realități politice de către Un Grup Organizat”.

”Se vede chiar și din mijlocul Bărăganului că la Cotroceni Sistemul și a atîrnat în cui Tabloul de care aveau nevoie pe post de președinte. După 25 de ani, Sistemul și-a găsit președintele ideal: Președintele care dă din coadă și măcăne, asemenea unei rațe mecanice, atunci cînd îl întorc Băieții cu cheia. Se vede și din cer, fără binoclu, că PNL e un amestec de nevolnici dintre foștii liberali și de bandiți dintre foștii PDL-iști. Moțiunea de cenzură n-avea nici o șansă să treacă”, scrie Ion Cristoiu.

”În aceste condiții, Binomul SRI-DNA ( chestia cu SRI care nu apare în Comunicatul DNA e o șmecherie ieftină, deoarece Codruța Kovesi nu face nici o mișcare, nici măcar la coafor nu merge, pînă nu-i întreabă pe cei de la SRI cum să se vopsească) a pus la cale punerea sub învinuire a lui Victor Ponta.

La o simplă lectură, Rechizitoriul pare întocmit de unul care e beat de dimineață pînă seara și de aia crede că și noi, ceilalți, suntem beți de dimineață pînă seara. Să-l acuzi pe Victor Ponta de conflict de interese, pentru că l-a propus pe Dan Șova ministru ( doar l-a propus) e ca și cum ai acuza-o pe Codruța Kovesi că s-a amorezat de șoferul pus la dispoziție de SPP. Acuzație cu atît mai sfidătoare cu cît, nu demult, ÎCCJ, condusă de Tovarășa Livia Stanciu, l-a achitat pe Klaus Iohannis într-un Dosar în care conflictul de interese se vedea cu ochiul liber”, continuă jurnalistul.

În acest caz, conspitratorii s-au bazat pe ”spaima care-i va cuprinde pe parlamentari, pe oamenii politici, pe jurnaliști prin lovitura pe față, sfidătoare. Dacă Victor Ponta nu demisionează pînă atunci, Guvernul va pica la Moțiunea de cenzură. Cu un președinte atîrnat în cui pe post de tablou surîzător, Binomul SRI-DNA poate înhăța pe oricine odată ce nu s-a dat înapoi de la provocarea unei Crize politice punînd sub acuzare un premier în exercițiu”.

Cristoiu mai crede că toate acestea s-au întâmplat abia acum pentru că scandalul legat de ținerea în arest a Marianei Rarinca degeaba pentru șase luni și cel al afirmațiilor generalului Dumitru Dumbravă luau proporții pe zi ce trece, iar valurile ”acestui tsunami riscau să dea peste zidurile de cazarmă ale Binomului SRI- DNA”.

Punerea sub acuzare a premierului are, prin urmare două scopuri: să schimbe configurația de putere în favoarea SRI și DNA, astfel încât să nu se mai ceară pedepse în cazul nedreptății pe care a trăit-o Rarinca, și să fie acoperite mediatic scandalurile în care sunt implicate SRI și DNA.

Ion Cristoiu mai crede că, deși Victor Ponta este o victimă, el trebuie să demisioneze din mai multe motive: ”ar da șah Bolovanului de la Cotroceni care va trebui să lase excursiile cu familia în străinătate și să se apuce de administrarea țării, ar da electoratului posibilitatea de a vedea cum va jefui țara Gașca lui Vasile Blaga, revenită la cazanul cu jumări al Guvernării”, și, ”din Opoziție, PSD ar putea prelua în sfîrșit steagul politicii de reinstaurare a Statului de Drept demolat de Statul de Drepți”.

Totuși, dincolo de toate acestea, principalul motiv pentru care Ponta ar trebui să demisioneze este acela că ”în fața abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA a umblat, cum zicea inspirat Crin Antonescu cu fofîrlica”. Victor Ponta s-a bucurat de tripla arestare a Elenei Udrea, deși era evident că era doar o răzbunare din partea Binomului SRI-DNA, tot Victor Ponta a fost unul dintre cei care a aplaudat redeschiderea dosarelor lui Băsescu și ”hăițuirea fostului președinte de către foștii lingători ai bocancilor săi” și tot Victor Ponta a fost cel care s-a lepădat de membri PSD vizați de Binom, de la Dragnea la Hrebenciuc.

”Credea că pisicindu-se pe lîngă Binom, el o să scape: Uite că n-a scăpat!”, încheie Ion Cristoiu articolul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`