ONU, apel pentru respectarea coridoarelor umanitare în regiunile bombardate de ruși

ONU, apel pentru respectarea coridoarelor umanitare în regiunile bombardate de ruși
Sursa Foto: INQUAM Photos / Casian Mitu

Coordonatorul Umanitar al Națiunilor Unite din Ucraina a cerut tuturor părților să fie de acord cu termenii exacți ai formării coridoarelor umanitare.

„Din păcate, aceste eforturi nu au reușit încă, deoarece am fost informați în mod repetat că siguranța și securitatea convoaielor de ajutor și a civililor nu pot fi garantate”, a spus Osnat Lubrani într-un comunicat.

ONU spune că rațiile de alimente din programele ONU precum Programul Alimentar Mondial și altele vor beneficia de aproape 6.000 de oameni. În plus, „păturile, ibricurile și alte articole de uz casnic de bază de la ICNUR vor sprijini 1.500 de persoane, în timp ce trusele de salubritate ajută 6.000 de persoane cu igiena și apă potabilă”.

Ambasadoarea SUA la ONU vine în România

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, intenționează să călătorească în Moldova și România la începutul lunii aprilie pentru a se concentra pe eforturile de a ajuta refugiații ucraineni și nevoile umanitare „create de agresiunea și războiul Federației Ruse”, potrivit unui comunicat. transmis de Misiunea SUA, relatează APA citând CNN.

În străinătate, în perioada 2-4 aprilie, Thomas-Greenfield se va întâlni cu refugiați ucraineni și va asculta relatări despre experiențele lor directe întâmpinate în timpul războiului, potrivit comunicatului.

Ea se va întâlni, de asemenea, cu partenerii organizațiilor neguvernamentale și agențiile ONU care lucrează pentru a ajuta populația refugiată, precum și cu oficiali guvernamentali implicați în răspunsul umanitar.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a produs deja peste 4 milioane de refugiați

Conflictul din Ucraina a generat cel mai mare flux de refugiați într-un singur an după încheierea Războiului Rece. În doar cinci săptămâni, peste 4 milioane de persoane au căutat refugiu într-o altă țară, iar câteva milioane au fost strămutate în interiorul statului ucrainean. Valul de refugiați pune o presiune imensă pe vecini. Populația Varșoviei, capitala Poloniei, a crescut cu aproape o cincime de la începutul războiului, notează The Economist.

Găsirea unei măsuri relevante de comparație cu alte crize ale refugiaților poate fi provocatoare, însă comparațiile mai sofisticate sugerează că rata la care părăsesc oamenii Ucraina este mult mai mare decât oriunde altundeva în lume după 1990, primul an pentru care sunt disponibile date de încredere de acest gen.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`