Mediile semestriale vor fi înlocuite cu o singură medie anuală (surse)

Mediile semestriale vor fi înlocuite cu o singură medie anuală (surse)
Sursa Foto: Pixabay

Sursele platformei Educație Privată susțin că mediile semestriale din timpul anului școlar  vor fi înlocuite cu o singură medie anuală.

Semestrele școlare vor fi înlocuite cu cinci module

Potrivit sursei citate, modificarea va fi valabilă pentru situația în care structura anului școlar va fi modificată, astfel încât semestrele să fie înlocuite cu cinci module.

Următorul an școlar ar putea avea o structură care nu a mai fost folosită până acum în România, în condițiile în care în loc de organizarea pe semestre și trimestre ar urma să fie introdusă o formă cu cinci module de învățare, însă deocamdată nu există o soluție concretă pentru modalitatea de evaluare a elevilor într-o asemenea formulă, spun sursele Edupedu.ro.

„Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”, susțin sursele Edupedu.ro.

Evaluarea periodică va înlocui tezele semestriale

Printre propunerile din noul format se numără și renunțarea la teze și înlocuirea lor cu o evaluare periodică. Conform declarațiilor publice de până acum, structura anului școlar ar urma să arate în felul următor:

„Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie. Să avem un număr de cinci vacanțe. În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii.

În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna octombrie”,  a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acum ceva timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`