Edi Iordănescu, după 2-2 cu Israel: „Mă așteptam să se întâmple asta. Contextul a fost extrem de greu”

Edi Iordănescu, după 2-2 cu Israel: „Mă așteptam să se întâmple asta. Contextul a fost extrem de greu
Edi Iordănescu / SportPictures, Hepta

Edi Iordănescu a explicat cum s-a putut întâmpla ca România să încheie la egalitate cu Israel, după ce „tricolorii” aveau 2-0 la pauză și dominau categoric meciul.

La finalul jocului, noul selecționer a transmis că se aștepta ca echipa națională să cedeze în partea a doua, din cauza problemelor cu care s-a confruntat în ultima perioadă, când unii jucători nu s-au putut antrena din cauza virozelor.

„Să analizăm contextul, unul extrem de greu. Știți prin ce am trecut și cât de greu ne-a fost. Au fost momente bune, am arătat un fotbal bun, am arătat că putem să ne organizăm foarte bine. Dacă eram mai atenți, puteam pleca cu un rezultat bun. Am avut doi adversari competitivi.

Israelul a marcat cinci goluri Austriei. Am făcut o primă repriză foarte bună, cu momente de reacție foarte bune. Prima repriză a fost totală.

Repriza a doua am pierdut energie, așa am pierdut inițiativa și teren. Prin ce am trecut în aceste zile, mă așteptăm să se întâmple asta. Trebuie să analizăm ce a fost bine și ce a fost mai puțin bun”, a declarat Edi Iordănescu, la ProX.

Selecționerul nu i-a avut la dispoziție pe Hagi, Mitriță, Stanciu, Maxim, Tănase, Marin și Camora.

Edi Iordănescu, fără victorie la națională

În meciul cu Israel, jucătorii români au avut avantaj la pauză, 2-0, după o primă repriză controlată în mare parte de „tricolori”. Cicâldău a deschis scorul din assistul lui Man, iar jucătorul de la Parma a mărit avantajul după o pasă excelentă a lui Chiricheș.

În cea de-a doua jumătate a meciului, schimbările selecționerului echipei gazdă au făcut diferența. Israelienii au fost mult mai incisivi și și-au creat mari ocazii. Solomon și Dabbour au fost doar doi dintre jucătorii din ofensivă care au pus mari probleme porții lui Niță. Totuși, diferența au făcut-o fundașii noștri, care l-au lăsat de două ori liber pe golgheterul Dabbour.

În primul meci, Iordănescu a pierdut pe teren propriu cu Grecia, 0-1.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`