Companiile occidentale care au finanțat războiul din Ucraina (VIDEO)

Companiile occidentale care au finanțat războiul din Ucraina (VIDEO)
Sursa foto: Freepik

Pentru a începe un război este nevoie de resurse financiare exorbitant. Acest lucru nu a reprezentat însă o problemă pentru Vladimir Putin, care a primit zeci de miliarde de dolari de la companiile occidentale în schimbul exploatării resurselor fosile ale Rusiei, dar și din alte afaceri. Mai multe ONG-uri internaționale au provenit o investigație pentru a afla de unde au provenit banii necesari pentru a porni războiul din Ucraina.

Războiul din Ucraina, finanțat de SUA, Marea Britanie și Germania

Analizele financiare demarate de acestea au scos la iveală faptul că cea mai mare parte din bani provin de la companii de exploatare și producție din SUA, Marea Britanie și Germania.

De la anexarea Crimeei din 2014, Rusia a încasat 15,8 miliarde de dolari, bani proveniți din impozitele și taxele pe valoare adăugată plătite de 9 companii occidentale. Însă, nu doar tranzacțiie cu combustibili fosili au ajutat economia Rusiei, ci și altele. Spre exemplu, Shell, o companie din Marea Britanie, a plătit 7,85 de miliarde Rusiei. Aceasta este urmată de compania americană, ExxonMobil, care a contribuit cu 2,81 miliarde la economia Rusiei. Acestora li se adaugă și cele două companii din Germania, Wintershall și Wintershall DEA, care au plătit 2,86 miliarde de dolari.

Aceleași companii au găsit și alte metode, prin care să finanțeze statul rus. Potrivit informațiilor furnizate de către liderul de campanie, Global Winess adevărata suma pe care aceste companii ar plăti o Rusiei s-ar ridica la 100 de miliarde de dolari.

78,4 miliarde de dolari ar fi furnizați de compania BP, sumă nerecunoscută de purtătorul de cuvânt, David Nicholas.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:26 - Ilie Bolojan: Fără Ordonanța „trenuleț” intram în incapacitate de plată. Mai ales anul trecut am angajat cheltuieli mai mari decât ne-am permis ca țară (VIDEO)
23:59 - Bolojan: Cred că Antonescu e candidatul comun al coaliției și că aceste lucruri se vor clarifica și la PSD / Dacă nu se stabilește rapid un calendar electoral, probabilitatea să se țină alegerile înainte de Paște e foarte scăzută (VIDEO)
23:39 - Nicușor Dan spune că a comandat un sondaj: La intenția de vot, primul e Călin Georgescu – peste 40%
23:25 - Călin Georgescu se autointitulează „președintele ales al României” și dă dispoziții instituțiilor: Parlamentul să anuleze mandatul dictatorial al lui Iohannis, Parchetul să cerceteze fraudarea alegerilor de către PSD, PNL, Iohannis și CCR
23:05 - Vasile Dîncu (PSD): Crin Antonescu a fost un candidat de rezervă. Nu știm dacă mai este potrivit
22:44 - Marcel Ciolacu, prima reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)