Biden, despre implicarea Chinei în conflictul Rusiei: „Nu l-am amenințat pe Xi Jinping, dar i-am explicat pericolul dacă susține Rusia” (VIDEO)

Biden, despre implicarea Chinei în conflictul Rusiei: „Nu l-am amenințat pe Xi Jinping, dar i-am explicat pericolul dacă susține Rusia” (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Joi seara, după ce s-a încheiat Summit-ul G7, președintele Joe Biden a ținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre implicarea Chinei în conflictul Rusiei și un eventual ajutor pe care l-ar putea oferi.

Liderul de la Casa Albă a declarat că nu l-a „amenințat pe Xi Jinping”, însă i-a „explicat pericolul în cazul în care va susține Rusia”, acesta fiind reprezentat de pericolul în care ar putea fi puse relațiile economice ale Chinei cu UE și SUA.

Biden, convins că Rusia nu va fi susținută de China

Președintele american a precizat faptul că nu l-a amenințat pe liderul de la Beijing, ci doar i-a explicat pericolul economic ce ar viza China, în cazul în care decid să susțină Rusia în conflictul din Ucraina.

Nu l-am amenințat pe Xi Jinping, dar i-am spus de firmele care au plecat din Rusia și știu cât de interesat e să aibă relații economice cu Europa și SUA și i-am arătat că s-ar pune în pericol dacă susține Rusia.

Mâine sau săptămâna viitoare, Ursula von der Leyen vorbește cu China. Înțelege că viitorul său economic este legat mult mai strâns de Occident decât de Rusia. Sunt încrezător că nu se va implica”, a declarat președintele Joe Biden.

Președintele american, declarații cu privire la posibila utilizare a armelor chimice în Ucraina

Joe Biden spune că NATO ar urma să răspundă în cazul în care Rusia decide să folosească arme chimice sau biologice. Totuși, acest răspuns ar urma să fie adaptat în funcție de natura armelor folosite de Federația Rusă și impactul acestora.

Vom răspunde dacă le folosește. Natura răspunsului va depinde de natura utilizării”, a continuat liderul american.

Totodată, liderii G7 au ținut să avertizeze Rusia cu privire la amenințările legate de folosirea armelor nucleare, biologice sau chimice.

Avertizăm împotriva oricărei amenințări cu utilizarea armelor chimice, biologice și nucleare sau a materialelor conexe (…). Denunțăm categoric campania de dezinformare malițioasă și complet nefondată a Rusiei împotriva Ucrainei, un stat în deplină conformitate cu acordurile internaționale de neproliferare. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la alte țări și actori care au amplificat campania de dezinformare a Rusiei”, au spus liderii G7, într-o declarație comună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`