Abramovici și-a trimis un iaht în Turcia. Țara nu aplică sancțiunile occidentale împotriva Rusiei

Abramovici și-a trimis un iaht în Turcia. Țara nu aplică sancțiunile occidentale împotriva Rusiei
Un iaht cu o lungime de 140 de metri aparținând lui Roman Abramovici a acostat în sud-vestul Turciei. Sursa: Hepta.ro / Sputnik / Grigoriy Sisoev

Un iaht cu o lungime de 140 de metri aparținând lui Roman Abramovici a acostat în sud-vestul Turciei. Vasul a mai fost observat în urmă cu o săptămână într-un port din Muntenegru, țară care nu este membră UE.

Deși Turcia a clasificat invazia Rusiei în Ucraina drept „inacceptabilă” și s-a poziționat ca mediator în conflictul ruso-ucrainean, țara nu s-a raliat sancțiunilor occidentale, potrivit Digi24.

Abramovici și-a trimis iahtul în Turcia

Nava cu o lungime impresionantă a fost observată luni în orașul turistic Bodrum. Majoritatea țărilor occidentale au impus sancțiuni dure împotriva Rusiei, dar și oligarhilor care gravitează în jurul lui Putin. Cel mai cunoscut caz este al lui Roman Abramovici, patronul de la Chelsea FC, căruia este puțin probabil să i se mai permită să locuiască pe teritoriul Marii Britanii.

Sancțiunile impuse împotriva Rusiei au pus o presiune financiară asupra lui Putin, dar și asupra oligarhilor ruși, „trași la răspundere pentru complicitatea lor la crimele făcute de Rusia în Ucraina”, după cum a afirmat Liz Truss, șeful diplomației britanice.

După două săptămâni de presiuni ale societății civile, Roman Abramovici și alți 6 oligarhi ruși au fost sancționați de Marea Britanie. Guvernul a înghețat activele deținute de șapte oligarhi ruși, printre aceștia fiind și patronul de la Chelsea.

Patronul de la Chelsea FC, lovit de sancțiunile impuse de Marea Britanie

În contextul invaziei Rusie în Ucraina, SUA și UE, dar și alte state au dispus o serie de sancțiuni Federației Rusiei și oligarhilor care dețineau active pe teritoriul țărilor străine.

După două săptămâni de presiune, Marea Britanie a impus o serie de sancțiuni fără precedent oligarhilor ruși. Printre aceștia se numără Igor Secin, Oleg Deripaska și Dmitri Lebedev, informează CNN. Totuși, lui Abramovici i s-a permis să continue activitățile legate de clubul de fotbal Chelsea FC, pe care el îl controlează de aproape două decenii.

Este puțin probabil ca miliardarului de 55 de ani să i se mai permită vreodată să locuiască pe teritoriul Marii Britanii. Oficialii responsabili de imigrare au primit ordine de a restricționa accesul lui Abramovici în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`