Joe Biden spune că Putin dă „semne clare” că are în vedere folosirea armelor biologice și chimice

Joe Biden spune că Putin dă „semne clare” că are în vedere folosirea armelor biologice și chimice
Joe Biden spune că Putin dă „semne clare” că are în vedere folosirea armelor biologice și chimice. Sursa Foto: Hepta

Președintele Joe Biden, a susținut că acuzațiile Rusiei că Kievul ar avea arme biologice și chimice sunt nefondate, iar președintele rus, Vladimir Putin are în vedere folosirea acestora  în războiul  pe care l-a început împotriva Ucrainei, potrivit The Guardian.

“Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden la un eveniment.

Atacurile cibernetice se înscriu în „manualul de strategie” rus

Șeful de la Casa Albă susține că, atacurile cibernetice se înscriu în „manualul de strategie” rus, statul fiind ghidat de acesta.

Joe Biden a ținut să precizeze faptul că „este crucial să se accelereze eforturile pentru protejarea cibernetică a Statelor Unite”.

Casa Albă susține că, atacurile cibernetice ar putea viza infrastructuri esențiale ale SUA, cele mai multe dintre ele fiind operate de către sectorul privat.

Joe Biden va merge în Polonia

După summitul NATO de la Bruxelles, Biden va efectua vizita în Polonia pentru „a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia Ucrainei”.

„Săptămâna aceasta, preşedintele Joseph R. Biden, Jr. va călători în Polonia după întâlnirile sale de la Bruxelles, Belgia, cu aliaţii noştri NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de a sprijini Ucraina şi de a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia acesteia.

Vineri, 25 martie, preşedintele Biden se va deplasa la Varşovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda. Preşedintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliaţii şi partenerii noştri, reacţionează la criza umanitară şi a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat Casa Albă, potrivit news.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`