ONU anunță că a creat spații sigure de-a lungul graniței cu Ucraina, iar peste 330.000 de persoane au primit asistență alimentară

ONU anunță că a creat spații sigure de-a lungul graniței cu Ucraina, iar peste 330.000 de persoane au primit asistență alimentară
Foto: Hepta.ro

ONU a anunțat că a creat spații sigure de-a lungul graniței cu Ucraina. Mai exact, este vorba despre centre „Blue Dots”, înființate alături de UNICEF, ce au ca scos asigurarea unor spații destinate copiilor ucraineni și mamelor care trec granițele, în încercarea de a fugi din calea bombardamentelor.

Totodată, ONU a anunțat că peste 330.000 de persoane au primit „asistență alimentară”, prin Programul Alimentar Mondial, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Spații sigure, create de-a lungul granițelor Ucrainei

Organizația Națiunilor Unite a precizat că o serie de spații sigure au fost create de-a lungul granițelor Ucrainei. Acestea spații sunt destinate femeilor și copiilor ce părăsesc Ucraina și fug într-un din țările vecine.

Două agenții ale Națiunilor Unite, UNICEF și ICNUR, au înființat centre „Blue Dots”, care sunt „spații sigure unice pentru copii și femei”, în diferite locuri de-a lungul graniței cu Ucraina în țările vecine, după cum a precizat Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al Secretarului General al ONU, în cadrul unui briefing de presă, potrivit CNN. 

Ce presupun spațiile sigure de la granița Ucrainei

Centrele „Blue Dots” sunt înființate în coordonare cu guvernele locale și organizațiile societății civile și „ajută la identificarea copiilor neînsoțiți și separați și la asigurarea protecției acestora, precum și oferind un centru de servicii esențiale și informații pentru familiile care călătoresc”, a mai spus Dujarric.

Peste 330.000 de persoane au primit asistență alimentară de la ONU

Organizația Națiunilor Unite a mai explicat și faptul că, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, peste 330.000 de persoane au reușit să primească asistență alimentară prin Programul Alimentar Mondial. Cei mai mulți dintre aceștia sunt cetățeni din Ucraina, însă livrările au fost extinse și către statele care găzduiesc refugiați. 

În Harkov, Programul Alimentar Mondial și-a dublat distribuția de pâine prin intermediul partenerilor, ajungând la aproape 78 de tone pentru aproximativ 260.000 de oameni.

La Kiev, în urma livrării a 26 de tone metrice de biscuiți cu conținut ridicat de energie, partenerii WFP au livrat aproximativ 325 de tone metrice de ulei vegetal și 478 de tone metrice de făină de grâu pentru aproape 70.000 de persoane vulnerabile. În Dnipro, aproximativ 2,2 tone metrice de conserve mixte au fost distribuite și celor mai vulnerabili”, a declarat Dujarric, în timpul conferinței de presă de luni, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`