Victor Ponta, reclamat la CSM: Se cere sesizarea Inspecției Judiciare în cazul comentariilor premierului cu privire la condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea

Victor Ponta, reclamat la CSM:  Se cere sesizarea Inspecției Judiciare în cazul comentariilor premierului cu privire la condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta a fost reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii după ce a comentat decizia magistraților în cazul condamnării lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul.

Judecătorul Alexandru Șerban a propus sesizarea Inspecției Judiciare pentru ca inspectorii să stabilească dacă vorbim despre un atac la adresa justiției, dacă a fost afectată sau nu independența justiției prin declarațiile pe care premierul Ponta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate în data de 1 iunie și s-a referit la acea declarație potrivit căreia în România ar exista o singură putere și că, dacă Liviu Dragnea ar fi fost achitat, atunci judecătoarele ar fi fost arestate, scrie stiripesurse.ro.

„Este , bineînţeles că este pentru că noi am guvernat şi guvernăm şi la nivel central, guvernăm şi la nivel local. După chestia asta, absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea că am făcut referendum de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toţi. Aţi văzut ce păţesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu ştiu ce.

Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare. Toţi am fost, mă rog, toţi cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulţumire pentru că e o nedreptate care ni se face”, a declarat Ponta, la România TV.

Victor Ponta reacționează după ce judecătorul Alexandru Șerban l-a reclamat la CSM pentru comentariile făcute în cazul condamnării lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul.

Ponta este deranjat de faptul ca el a fost reclamat, în timp ce comentariile judecătorului Cristi Dănileț în cazul Rarinca au trecut neobservate.

„Un domn judecator Serban de la CSM e suparat si ma reclama ca am comentat decizia in cazul Dragnea! Domnule judecator, colegul dvs din CSM Danilet a comentat repetat la televiziune decizia in cazul „Mariana Rarinca”! Evident ca v-ati facut ca ploua! Deci sa intelegem – cine e prieten si coleg cu dvs ( din „Sistem” adica) are voie, noi ceilalti nu! Corect? Spuneti direct si ne supunem!”, scrie Ponta pe contul său de Facebook. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`