Xi Jinping, în timpul apelului cu Biden: „Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui”

Xi Jinping, în timpul apelului cu Biden: Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui
Xi Jinping / Foto: Hepta, Brian Smith

Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui, i-a transmis președintele chinez Xi Jinping președintelui american Joe Biden în urma unui apel video desfăurat vineri dimineață, potrivit presei de stat chineze, citată de CNN.

Ce i-a transmis Xi Jinping lui Biden

„Relațiile de la stat la stat nu pot ajunge la stadiul confruntării militare. Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui. Pacea și securitatea sunt cele mai prețuite comori ale comunității internaționale”, a spus CCTV, citat de Xi la apel.

Apelul dintre cei doi lideri mondiali a început vineri la 9:03 a.m. Este prima lor discuție cunoscută în câteva luni, a spus Casa Albă joi.

Vine la câteva zile după ce un oficial diplomatic american a sugerat că China și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată, ca parte a războiului său împotriva Ucrainei. Nu este încă clar dacă China intenționează să ofere Rusiei această asistență, au declarat oficiali americani familiarizați cu informațiile pentru CNN la începutul acestei săptămâni.

„Acesta face parte din eforturile noastre continue de a menține linii deschise de comunicare între Statele Unite și RPC”, a spus Psaki, folosind abrevierea pentru Republica Populară Chineză.

Îngrijorări că Beijinul ar putea furniza echipament militar Rusiei

Casa Albă a susținut că există „îngrijorări mari” cu privire la faptul că Beijingul ar putea furniza arme Rusiei, pentru a o sprijini în invazia din Ucraina, potrivit news.sky.com.

Purtătarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că președintele american Joe Biden va fi „sincer și direct” în convorbirea telefonică pe care o avea cu președintele chinez Xi Jinping mâine.

Anthony Blinken a spus că administrația americană nu va ezita să impună „sancțiuni” Beijingului dacă țara continuă să apere acțiunile lui Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`