23 de milioane de persoane suferă de „foame acută” în Afganistan

23 de milioane de persoane suferă de foame acută în Afganistan
Foto: Pixabay.

23 de milioane de persoane suferă de „foame acută” în Afganistan. Anunțul a fost făcut marți, 15 martie, de reprezentanții ONU.

Ramiz Alakbarov, adjunctul emisarului special al Organizației Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare, a precizat că „afganii se confruntă în prezent cu insecuritate alimentară şi o criză de malnutriţie de proporţii fără precedent”.

În iulie, cu o lună înainte de revenirea talibanilor la putere, numărul afganilor în situaţie de ‘foame acută’ era de 14 milioane.

Potrivit informațiilor publicate de ONU, afganii sunt nevoiți să  să recurgă la măsuri disperate. Oamenii se limitează la mâncare și refuză la cele trei mese principale.

„În Afganistan, un procent uluitor de 95% din populaţie nu se hrăneşte suficient, procentul crescând la aproape 100% în cazul gospodăriilor conduse de femei’, a afirmat Alakbarov, citat de Agerpres.

Conform sursei citate,  „afganii trăiesc de multă vreme în sărăcie, dar, odată cu prăbușirea guvernului ce avea sprijin internațional şi cu revenirea talibanilor la putere anul trecut, zeci de mii de oameni şi-au pierdut sursa principală de venit.

În pofida injectării a milioane de dolari în pachete de asistenţă ale ONU, economia afgană continuă să se afle în cădere liberă”, relatează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`