Manfred Weber (PPE), în România: Republica Moldova face eforturi extraordinare pentru a contribui la gestionarea crizei refugiaților. Împreună, Bruxelles și București, facem tot ce putem să ajutăm (VIDEO)

Manfred Weber (PPE), în România: Republica Moldova face eforturi extraordinare pentru a contribui la gestionarea crizei refugiaților. Împreună, Bruxelles și București, facem tot ce putem să ajutăm (VIDEO)
Manfred Weber. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Eric Vidal

Autoritățile din Republica Moldova fac eforturi extraordinare pentru a contribui la gestionarea crizei refugiaților, a declarat liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, marți, la București, după întrevederea pe care a avut-o cu președintele PNL, Florin Cîțu.

Manfred Weber (PPE): Împreună, Bruxelles și București, facem tot ce putem să ajutăm Republica Moldova

„În primul rând, ceea ce face (Republica) Moldova la ora actuală pentru a contribui la gestionarea crizei migrației sunt cu adevărat eforturi extraordinare, deci mult respect, iar noi, ca Uniune Europeană, suntem pe deplin angajați să asistăm autoritățile moldovene cu tot ce putem, dăm o mulțime de bani, ajutor umanitar din fondurile pentru refugiați, iar acești bani sunt bine investiți în (Republica) Moldova”, a declarat liderul grupului PPE din Republica Moldova.

Manfred Weber a scos în lumină și eforturile pe care le depune Guvernul României pentru a ajuta Republica Moldova.

„Suntem mândri să avem, de asemenea, un președinte PPE în (Republica) Moldova, Maia Sandu, știți, face parte din familia noastră politică, ne aparține, și facem tot ceea ce putem să îi asistăm și să îi ajutăm pentru stabiliza situația de acolo. Vedem, de asemenea, eforturile guvernului român în această privință. Împreună, Bruxelles și București, suntem angajați să facem tot ceea ce putem să stabilizăm situația de acolo și să ajutăm”, a adăugat Manfred Weber.

Statele UE au decis inițierea procesului de aderare a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, însă cele trei țări nu sunt chiar în aceeași situație.

Înaintea războiului nejustificat și neprovocat pe care l-a declanșat Rusia împotriva Ucrainei, agresiune armată care a generat o emoție firească față de cauza ucraineană, Kievul avea o mulțime de restanțe în ceea ce privește reformele pentru a asigura independența justiției, lupta anticorupție și chiar respectarea drepturilor minorităților naționale.

În schimb, cu o administrație profund pro-europeană, Republica Moldova a fost lăudată în repetate rânduri pentru progresele concrete pe care le-a făcut în ceea ce privește reformele necesare pentru a-și consolida parcursul european.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`