Încă un general rus a fost ucis în Ucraina, al treilea de la începutul invaziei

Încă un general rus a fost ucis în Ucraina, al treilea de la începutul invaziei
În imagine: Andrei Kolesnikov, al treilea general al armatei ruse ucis de forțele ucrainene. Sursa foto: Сухопутні війська ЗС України / Facebook

Oficialii occidentali au confirmat că un al treilea general-maior rus a fost ucis în Ucraina. Serviciile de informații din Vest estimează că în jur de 20 de generali de top ar fi fost implicați în invazia în Ucraina, fapt ce ar arăta că operațiunile Rusiei nu merg conform planurilor.

Un al treilea general rus a fost ucis de forțele ucrainene

Oficialii occidentali au confirmat că un al treilea general-maior rus a fost ucis în Ucraina. Aceștia nu i-au dat numele, dar au precizat că provine din districtul militar de est al Rusiei, precizează BBC.

Anunțul vine după ce armata ucraineană a transmis că a fost lichidat generalul-maior Andrei Kolesnikov, comandantul armatei a 29-a din districtul de est al Rusiei.

Serviciile de informații occidentale estimează că în jur de 20 de generali de top ar fi fost implicați în invazia în Ucraina, aceștia fiind dislocați neobișnuit de aproape de liniile frontului.

Analiști citați de The Guardian spun că prezența acestor militari de rang înalt într-un număr atât de mare și atât de aproape de linia frontului arată că operațiunile Rusiei nu merg conform planurilor inițiale.

Cine sunt ceilalți doi generali ruși uciși de armata ucraineană

Primul eliminat a fost general-maiorul Andrei Sukhovetsky, multiplu decorat, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei. El a fost ucis de forțele armate ucrainene care respingeau ofensiva rusă.

Al doilea general-maior al armatei ruse ucis a fost Vitalii Gerasimov. El a fost lichidat în timpul luptelor de la Harkov, din 7 – 8 martie.

Gerasimov era șef de stat major și prim-adjunct al Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei. El participase la al doilea război cecen și la operațiunea militară rusă în Siria. Gerasimov a și primit o medalie „pentru revenirea Crimeei” la Rusia.

Ministerul ucrainean al Apărării a mai transmis că mai mulți ofițeri superiori ai armatei ruse au fost, de asemenea, răniți sau uciși.

Eșecul de până acum al forțelor rusești în Ucraina l-a făcut pe președintele rus Vladimir Putin să demită opt generali. De asemenea, liderii filialei FSB din Ucraina ar fi fost plasați în arest la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`