Sebastian Lăzăroiu: Cum bănuiam, între PNL și Tăriceanu există o înțelegere ascunsă

Sebastian Lăzăroiu: Cum bănuiam, între PNL și Tăriceanu există o înțelegere ascunsă
Foto: opiniatimisoarei.ro

Fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, a scris, vineri, pe pagina personală de Facebook, că între PNL și Tăriceanu există o înțelegere ascunsă.

Ludovic Orban: Livia Stanciu trebuie să demisioneze

Cum bănuiam. Între PNL și Tăriceanu există o înțelegere ascunsă. De aia liberalii n-au niciun gând să-l schimbe de la Senat„, a scris Lăzăroiu pe site-ul de socializare.

Înainte de această postare fostul consilier a lui Băsescu a spus că PNL a primit critici pe tema moțiunii de cenzură din iunie, sugerând că ar fi fost bine ca liberalii ar trebui să facă o acțiune pe subiectul justiției și anume revocarea lui Tăriceanu din funcția de președinte a Senatului.

PNL a primit critici pentru tema moțiunii de cenzură din iunie: votul prin corespondență. Criticii le reprșsează ca n-au valorificat ocazia pentru a pune din nou pe tapet tema justiției, aflată iarași sub asaltul lui Ponta și al lui Tăriceanu.

Eu cred că au ales bine tema. Au ocazia să arate ca Ponta din noiembrie și majoritatea lui n-au dat doi bani pe semnalul de la prezidențiale și continuă să-i impiedice pe românii din diaspora să voteze. E neimportant dacă moțiunea trece sau nu trece.

Dar, dacă liberalii ar fi deștepți (am zis vorba mare, nu?), ar face o acțiune și pe subiectul justiției: revocarea lui Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului”, a mai scris Lăzăroiu pe facebook.

Lăzăroiu spune că motive pentru revocarea lui Tăriceanu sunt multe: „încălcarea Constituției în cazul Șova, abuz în serviciu în cazul Șova și atacurile la ÎCCJ și DNA. DNA e o instituție populară. Măcar și din rațiuni electoraliste liberalii ar trebui să-i sară în apărare pornind demersurile de revocare a lui Tăriceanu”.

Fostul consilier prezidențial mai afirmă că această măsură ar fi un „bun test în Senat înainte de moțiunea de cenzură.

Ar termina sesiunea parlamentară cu două acțiuni de anvergură. Chiar dacă se vor solda cu eșec, reușesc să arate că sunt în opoziție și nu în USL și lasă actuala majoritate cu două pietroaie mari de gât: Tăriceanu și votul prin corespondență”, a mai explicat Lăzăroiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`