O nouă întâlnire între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Care sunt temele de discuție ale celor doi lideri autoritari

O nouă întâlnire între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Care sunt temele de discuție ale celor doi lideri autoritari
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, va avea o nouă întâlnire cu Vladimir Putin. Cel considerat subaltern al liderului de la Kremlin a ajuns deja la Moscova, pentru discuția care va avea loc astăzi.

Cei doi lideri autoritari vor aborda „subiecte de actualitate ale relațiilor bilaterale”, despre modul în care vor colabora în contextul sancțiunilor impuse de SUA și Europa, informează CNN.

„Pe 11 martie 2022, au loc negocieri între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Belarus Alexander Lukașenko, care va vizita Rusia cu o vizită de lucru”, a anunțat biroul de presă al Kremlinului, citat de agenția rusă TASS.

Ultima întâlnire a celor doi președinți a avut loc la jumătate lunii februarie.

Aleksandr Lukașenko, partener de încredere al lui Vladimir Putin

Belarus este un partener asumat al Rusiei. „Ultimul dictator al Europei” permite pe teritoriul țării sale accesul militarilor coordonați de Vladimir Putin, Serghei Șoigu și Valeri Gerasimov.

Deși validează demersurile lui Vladimir Putin, Lukașenko a asigurat că armata țării sale nu va participa la acțiuni militare pe teritoriul Ucrainei.

Relația dintre Lukașenko și Putin nu este perfectă. La un moment dat, președintele Belarusului s-a plâns că oficialul de la Kremlin nu s-a ținut de cuvânt și nu i-a oferit grad militar liderului de la Minsk în armata rusă.

„Putin este colonel şi mi-a promis că mă va face şi pe mine colonel, dar nu a făcut-o încă”, s-a plâns Lukaşenko în interviul acordat în februarie, presei din Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`