Galeriile italiene vor returna rușilor lucrările împrumutate: „Cultura ar trebui protejată de război”

Galeriile italiene vor returna rușilor lucrările împrumutate: Cultura ar trebui protejată de război
Foto: Facebook/Museo del Novecento.

Galeriile din Milano rămân fără capodoperele „închiriate” de la ruși. Obiectele de artă au fost împrumutate de la câteva galerii din Rusia. Solicitarea vine în contextul tensiunilor ruso-ucrainene.

„Cred că cele doua lucrări vor fi ridicate până la sfârşitul lunii martie. (…) Opera lui Tiţian este cu siguranţă importantă, însă expoziţia poate merge mai departe fără ea. (…)

Când am citit scrisoarea am simţit un gust amar pentru că cultura ar trebui protejată de război, însă sunt vremuri dificile”, precizează Domenico Piraina, directorul unui muzeu, citat de Publika.

Potrivit sursei citate, Gallerie d’Italia a primit o cerere de restituire a 23 de lucrări din cele aproape 200 care fac parte din actuala expoziţie „Grand Tour. Visul Italiei de la Veneţia la Pompei”, împrumutate de la trei muzee ruseşti. Muzeele din Roma și Udine au primit solicitări similare.

„Vor fi returnate înainte de închiderea expoziţiei, pe 27 martie”, a spus un purtător de cuvânt al băncii Intesa Sanpaolo care deţine colecţia de la galerie şi alte doua locaţii din Napoli şi Vicenza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`