Cornelia Corescu, șeful ITM Timiș, ridicată de procurorii DNA: Activitatea sediului a fost blocată

Cornelia Corescu, șeful ITM Timiș, ridicată de procurorii DNA: Activitatea sediului a fost blocată
Foto: romanialibera.ro

Cornelia Corescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș a fost ridicată, miercuri dimineață, de procurorii DNA, fiind suspectată de fapte de corupție. La această oră, ea se află la sediul procurorilor anticorupție pentru audieri.

Anchetatorii au descins în urmă cu puțin timp la sediul ITM Timiș, a cărui activitate a fost blocată. Accesul publicului a fost interzis, în timp ce procurorii și polițiștii au început o percheziție, în căutarea de probe.

Cornelia Corescu este anchetată într-un dosar de corupție, potrivit unor informații obținute de site-ul pressalert.ro.

Șeful ITM este un important membru al PDL Timiș și în mai 2010, a fost foarte aproape de a fi numită secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, dar totul s-a anulat pentru că a declarat presei ce va face în noua funcție, care încă nu fusese anunțată oficial.

La sfârşitul conferinţei de presă , întrebată ce va face în noua calitate de ministru secretar de stat, Corescu a declarat: „Mă duc pe un teren foarte cunoscut mie. Atribuţiile mele vor fi legate de inspecţia muncii şi de fondurile europene. Ceea ce îmi doresc este să mişc toate lucrurile acolo, care acum sunt într-un stadiu de amorţeală. În domeniul inspecţiei muncii lucrurile sunt foarte clare, dar în domeniul accesării fondurilor europene de către instituţiile publice sunt câteva noduri care trebuie deblocate”.

Ea a fost demisă din funcție după ce a fost acuzată de angajați pentru o serie de abuzuri, dar a fost repusă în funcție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`