Rusia cere explicații Ucrainei și SUA, pe tema armelor biologice (VIDEO)

Rusia cere explicații Ucrainei și SUA, pe tema armelor biologice (VIDEO)
Foto: Cheng Min - Zuma, Hepta

Rusia cere explicații din SUA, după ce Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice la Washington a declarat că Ucraina are laboratoare  de cercetare biologică.

În conferința de presă susținută joi, de Serghei Lavrov, ministrul de Externe din Rusia, a susținut că Pentagonul are laboratoare pentru arme biologice în Ucraina.

„Arma biologică se presupune că a fost folosită deja în atacuri. Pentagonul are astfel de laboratoare în care se creează laboratoare biologice în Ucraina, ceea ce încalcă regimul armelor biologice.

Asta poate ridica probleme foarte multe și vrem răspunsuri clare pe această temă. Sunt arme folosite pe criterii etnice”, a declarat Lavrov.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Victoria Nuland

În această săptămână, Victoria Nuland a declarat că SUA se teme că forțele ruse ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina.

„Ucraina dispune de o instalație de cercetare biologică și suntem, de fapt, destul de îngrijorați de posibilitatea ca forțele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia”, a declarat numărul trei al diplomației americane, într-o audiere parlamentară.

„Așadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităților de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele”, a adăugat ea.

Marco Rubio, senator republican, a declarat că propaganda rusă vorbește despre un plan ucrainean de a utiliza „arme biologice în țară, în coordonare cu NATO”.

Ce sunt, de fapt, armele biologice

Acuzațiile Rusiei la adresa Ucrainei și a Statelor Unite deschid noi ipoteze cu privire la un război biologic, ce reprezintă utilizarea toxinelor sau a agenților infecțioși precum bacterii, viruși și fungi.

De-a lungul timpului au existat multiple exemple. Înainte de secolul XX, în războaie, s-au folosit alimentele și apa cu substanțe infecțioase, s-au utilizat microorganisme, toxine și animale moarte sau vii bolnave, inclusiv pentru contaminarea hainelor.

După secolul XX s-au folosit agenți bacteriali precum Anthrax, Brucella, Tularemia, agenți variali precum Variola, virusul HIV-SIDA, precum și toxine ca Botulinum și Ricin.

Armele biologice se disting de armele chimice, nucleare sau radiologice. Vorbind strict despre cele biologice, încă din cele mai vechi timpuri s-au folosit otrăvirea fântânilor și a alimentelor cu cadavre de animale sau plante otrăvitoare ca mijloc de apărare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:46 - Lasconi: S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi. Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari
18:41 - Doi români stabiliți în Italia au fost șocați de prețurile dintr-un supermarket de la noi: „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”
18:20 - O navă s-a ciocnit cu alte două vapoare în Portul Constanţa. Imagini cu momentul impactului (VIDEO)
18:15 - Elev din Reșița, arestat după ce și-a bătut un coleg. Nu e prima dată când are probleme cu legea
18:15 - Se reduce perioada în care șoferii vor putea circula pe Transalpina. Între ce ore vor avea voie șoferii să circule pe drum
18:05 - O explozie a distrus un bloc din Adjud. O persoană a fost salvată de sub dărâmături de pompieri
17:51 - Guran (PNL), despre legea care-l ajută pe Iohannis să candideze la Senat: „Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană” (VIDEO)
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă