Striblea: Tăriceanu se conturează ca principalul pol al luptei anti-DNA, dar pe acest culoar chiar Traian Băsescu își luase cea mai mare viteză. Cei doi se luptă acum pentru același public

Striblea: Tăriceanu se conturează ca principalul pol al luptei anti-DNA, dar pe acest culoar chiar Traian Băsescu își luase cea mai mare viteză. Cei doi se luptă acum pentru același public
Foto: B1 TV

Cătălin Striblea susține într-o postare pe blogul personal că scrisoarea trimisă de Tăriceanu prin care a cerut demisia șefelor DNA și ÎCCJ nu este un act întâmplător, pentru că președintele Senatului ”nu este chiar > și nici unul cu >, cum îi transmitea Traian Băsescu”.

Jurnalistul susține că Tăriceanu cunoaște legile și este bine sfătuit. Mai mult, acesta știa de la început că Livia Stanciu și Codruța Kovesi nu vor pleca de la ÎCCJ respectiv de la DNA doar pentru că a înaintat el o scrisoare președintelui.

”Domnul Tăriceanu se calibrează. Cum ar spune politicienii ”a prins culoar ”. El a prins un caz social posibil emoțional, un cetățean care a stat nevinovat în închisoare și-l exploatează. Joacă sus și aduce alături de el cam toți nemulțumiții de acțiunile DNA. E chiar încununarea campaniei pe care a dus-o până acum și ale cărei teze au fost imunitățile și limitarea arestului preventiv. Se conturează ca principalul pol al luptei anti-DNA și pe termen lung va obține publicul care gândește așa. Pe cei care sprijină DNA oricum i-a pierdut demult”, consideră Cătălin Striblea.

Cum pe acest culoar își făcuse loc și prindea viteză chiar Traian Băsescu, reacția de protest a acestuia este perfect explicabilă. Băsescu ”s-a lovit de un competitor puternic și care are și pârghiile să-l provoace chiar pe Iohannis în chestiune asta. Domnul Băsescu e un cetățean de vază, e adevărat, dar nimeni nu-l obligă pe președinte să-i răspundă la scrisori. Lui Tăriceanu, Iohannis trebuie să-i zică ceva. De aici și dracii pe care i-a coborât Traian Băsescu asupra vechiului său inamic”.

Cât succes va avea o astfel de strategie este greu de anticipat, mai ales având în vedere popularitatea de care se bucură în acest moment DNA. Totuși, cei doi au un simț politic ce le spune că se poate atrage un public pentru alegerile din 2016.

”Inițiativa lui Tăriceanu este neavenită și de rău augur. Dar că CSM trebuie să vadă și să ne spună clar cum a ajuns un om nevinovat în închisoare”, a scris Striblea în încheierea articolului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`