Viktor Orban autorizează desfășurarea de trupe NATO în vestul Ungariei

Viktor Orban autorizează desfășurarea de trupe NATO în vestul Ungariei
Sursă foto: Hepta - DPA Images / Marton Monus

Viktor Orban, premierul Ungariei, a semnat un decret prin care autorizează NATO să își desfășoare activitatea în vestul țării.

De asemenea, Ungaria permite tranzitarea transporturilor de arme către alte țări membre NATO, potrivit decretului publicat în monitorul oficial.

Ungaria nu permite transportul de arme letale către Ucraina

Țara va permite tranzitarea transporturilor de arme către alte țări membre NATO, însă armele letale nu vor fi transportate către Ucraina.

Ungaria a anunțat încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina că nu se va implica în război și că nu va trimite arme sau militari.

Orban: „NATO va apăra Ungaria doar dacă vom demonstra că ne putem proteja și singuri”

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat, vineri, că în eventualitatea unui război, NATO îi va apăra pe unguri doar „dacă suntem pregătiți să ne protejăm și singuri”.

„Dezastrul se poate dezlănțui numai dacă ne pierdem mințile și ne implicăm în război. NATO nu ne poate apăra de propria prostie. Să trimitem trupe înseamnă să luăm parte la război, să trimitem arme înseamnă că oricine ar fi ținta acelor arme va deveni dușmanul nostru Dumnezeu știe pentru câți ani”, a mai declarat premierul Ungariei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`