Moscova interzice protestele și manifestațiile din oraș, invocând motive legate de pandemia de COVID-19

Moscova interzice protestele și manifestațiile din oraș, invocând motive legate de pandemia de COVID-19
Proteste la Moscova, din cauza războiului din Ucraina / Foto Hepta.ro

Autoritățile de la Moscova au respins cererile pentru organizarea de manifestații în oraș, atât ale celor care sunt împotriva invaziei din Ucraina, cât și ale celor care o susțin forțele armatei ruse. Administrația locală ar invoca motive legate de pandemia de COVID-19 pentru a justificat interzicerea protestelor din Capitală, informează Agerpres. 

Nu se cunosc detalii despre cine și cu ce motive a depus cererile pentru organizarea manifestațiilor, însă la Moscova, oamenii ar fi depus solicitări pentru organizarea protestelor cu participanți de la 25.000 până la 100.000 de persoane.

Moscova interzice protestele și invocă motive legate de pandemie

În Rusia, partidul de opoziție a criticat dur invazia din Ucraina, ordonată de Vladimir Putin și anunțaseră un marș de proteste în Capitală. Totuși, sursa citată mai sus precizează faptul că siteul independent de știri Meduza relatează și existența cererile de protest din partea susținătorilor lui Putin, cei numesc invazia „operațiunea militară a Rusiei în Ucraina”.

Deși demonstrațiile au fost interzise de mult timp la Moscova din cauza pandemiei, însă oamenii au început să iasă în stradă odatăp cu invazia Rusiei în Ucraina.

Rușii, proteste împotriva războiului, organizate la Moscova și Sankt Petersburg

În fiecare zi de când Rusia a invadat Ucraina, oamenii au protestat în stradă, dezgustați de agresiunea comisă în numele țării lor.

Mulți sunt trași și reținuți de poliție; în această dimineață, autoritățile au avertizat din nou că participarea la un protest neavizat (protestele sunt rar avizate) unde există „violență” poate duce la până la opt ani de închisoare.

Occidentul speră că nemulțumirea populară, exacerbată de furia publicului pe măsură ce sancțiunile încep să intre în vigoare, ar putea fi suficientă pentru a-l descuraja pe Vladimir Putin.

Kremlinul înăbușă reportajele independente și televiziunea de stat, care nu arată întreaga amploare a ostilităților, își papagalește narațiunea: că acesta nu este un război, ci o „operațiune militară specială” pentru – în cuvintele sale (nejustificabile) – „de- Nazifică” țara.

Kremlinul celebrează soldații ruși uciși în acțiune ca eroi. Durerea impusă de sancțiuni va fi, probabil, prezentată ca un alt exemplu de agresiune occidentală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`