Bogdan Aurescu va susține adoptarea de sancțiuni suplimentare pentru Rusia și Belarus, la reuniunea miniștrilor de externe din UE. La eveniment participă și Antony Blinken, și Dmytro Kuleba

Bogdan Aurescu va susține adoptarea de sancțiuni suplimentare pentru Rusia și Belarus, la reuniunea miniștrilor de externe din UE. La eveniment participă și Antony Blinken, și Dmytro Kuleba
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE, vineri, la Bruxelles, unde va susține adoptarea de sancțiuni suplimentare pentru Rusia și Belarus, în strânsă coordonare cu aliații și partenerii internaționali „like-minded”, informează MAE printr-un comunicat de presă.

„Agenda reuniunii cuprinde discuții privind cele mai recente evoluții ale situației de securitate europene, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei, precum și măsurile de răspuns ale Uniunii Europene și statelor membre. Discuțiile au loc în continuarea reuniunii extraordinare a CAE din 25 februarie și a videoconferinței miniștrilor de externe UE din 27 februarie 2022”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

La eveniment vor lua parte și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și miniștri de externe din Canada, Melanie Joly, și Marea Britanie, Liz Truss. Totodată, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, va participa în format videoconferință.

Bogdan Aurescu (MAE) va susține adoptarea de sancțiuni suplimentare pentru Rusia și Belarus

„Ministrul Bogdan Aurescu va reitera solidaritatea României cu Ucraina și va prezenta evaluarea țării noastre privind impactul agresiunii Rusiei asupra situației de securitate regionale și europene, precum și asupra altor parteneri din Vecinătatea Estică, îndeosebi Republica Moldova și Georgia. De asemenea, șeful diplomației române va susține adoptarea de sancțiuni suplimentare la adresa Rusiei și Belarus, în strânsă coordonare cu aliații și  partenerii internaționali like-minded”, notează MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu va prezenta măsurile extinse luate de autoritățile române în ceea ce privește asistența pe diferite paliere în sprijinul Ucrainei. Totodată, șeful diplomației române va sublinia importanța menținerii unității și coordonării strânse la  nivelul UE – NATO, precum și cu SUA, Marea Britanie și Canada.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`