Bogdan Aurescu: Locul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană

Bogdan Aurescu: Locul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu,  a transmis un mesaj, după ce Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Este unica oportunitate pentru o viaţă mai bună şi mai sigură a cetăţenilor Republicii Moldova. Vom acţiona hotărât, şi pe mai departe, pentru ca acest scop să devină realitate”, a scris Bogdan Aurescu pe contul său de Twitter.

Bogdan Aurescu, mesaj după semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE

Republica Moldova a semnat cerere de aderare la UE, a anunțat președinta Maia Sandu. Aceasta a anunțat că în următoarele zile vor depune cererea la Bruxelles.

În acest context, Bogdan Aurescu a transmis un mesaj de susținere, pe contul său de Twitter.

Maia Sandu a semnat cererea Republicii Moldova de aderare la UE

„Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această cale europeana, ei văd viitorul în UE”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și Georgiei, în Uniunea Europeană:

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și Georgiei, în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în intriorul familiei europene, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, este postarea președintelui României.

Mesajul președintelui României vine după ce luni șefii de stat din opt țări din Europa Centrală și de Est au cerut tuturor statelor membre ale Uniunii Europene să acorde Ucrainei rapid imediat statutul candidată la UE, potrivit unei scrisori deschise publicate de Reuters. România nu se numără printre țările semnatare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`