Senatul a respins moţiunea simplă a PNL pe agricultură

Senatul a respins moţiunea simplă a PNL pe agricultură
Foto: rfi.ro

Plenul Senatului a respins, marţi, moţiunea simplă a PNL pe agricultură, în care se cerea demisia premierului Victor Ponta şi a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Mediafax.

Moțiunea, intitulată Să oprim jaful! Agricultura ţării şi peste un milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin şi ciocanul lui Victor Ponta!”, a fost respinsă cu 84 de voturi împotrivă, 43 pentru și două abțineri.

Votul a fost secret și electronic.

„După aderarea României la UE, agricultura noastră, cea despre care s-a spus pe bună dreptate că poate hrăni peste 80 de milioane de oameni, ar fi trebuit să devină motorul principal de dezvoltare economică a ţării. Din păcate, după opt ani de la aderare, agricultorii români sunt cei mai săraci din UE. Cei care au negociat aderarea au făcut-o în genunchi şi cu gândul la interesele lor de grup şi de partid, pe vremea când Ion Iliescu şi Adrian Năstase conduceau ţara şi o pregăteau de aderare. Efectele se văd acum când continuatorii echipei de aur Iliescu-Năstase, pe numele lor Victor Ponta şi Daniel Constantin mint agricultorii cu subvenţii, care nu sunt nici pe sfert suficiente ca să-i protejeze în lupta cu agricultorii din UE, iar mafia politică încearcă să transforme fermierul român în slugă a intereselor străine”, se arată în textul moţiunii.

Senatorul Vlad Nicolae a cerut parlamentarilor „să treacă de partea fermierilor români” şi a solicitat demisia premierului Victor Ponta şi a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, pentru dispariţia agricultorului român prin pierderea pieţei şi decapitalizarea agriculturii româneşti.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`