Uriașul convoi militar rus e nemișcat de o zi. Mai multe vehicule s-au defectat și nu mai sunt alimente pentru soldați. Analiza BBC asupra imaginilor de satelit (FOTO)

Uriașul convoi militar rus e nemișcat de o zi. Mai multe vehicule s-au defectat și nu mai sunt alimente pentru soldați. Analiza BBC asupra imaginilor de satelit (FOTO)
Federația Rusă susține că aduce noi echipamente militare și batalioane de voluntari în Ucraina. Foto: Hepta - Mikhail Voskresenskiy

Imagini de satelit furnizate de McKenzie Intelligence Services arată că spre Kiev nu se îndreaptă un convoi militar rus compact și lung de 64 de kilometri, cum se credea, ci o serie de tancuri, vehicule de infanterie și mai ales de unități logistice, care se mișcă foarte greu inclusiv din cauza unor vehicule care s-au stricat.

Ce se știe despre convoiul militar rus care se îndreaptă spre capitala Ucrainei

BBC a analizat imagini de satelit furnizate de McKenzie Intelligence Services și a ajuns la concluzia că acest convoi nu e unul unitar, ci o înșiruire de câteva tancuri, vehicule de infanterie și mai ales unități logistice care se deplasează pe o autostradă ce leagă Kievul de granița cu Belarus.

Scopul convoiului e să facă joncțiunea cu unitățile armatei ruse staționate deja în apropierea Kievului și pare că planurile rușilor sunt pe termen lung.

Un oficial al Pentagonului, citat de Newsweek, a spus că acest convoi nu s-a mișcat marți, rămânând la circa 30 kilometri nord de Kiev.

View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Convoiul rusesc spre Kiev, în întârziere. Ce probleme are

Convoiul pare să fi întârziat și se deplasează cu greutate pentru că unele dintre vehicule s-au stricat.

Potrivit analiștilor militari citați de BBC, forțele ruse au progresat foarte puțin în ultima zi, fapt confirmat și de oficialii din sistemul de apărare al SUA. Aceștia din urmă s-au referit și la problemele cu combustibilul pe care le au trupele ruse.

„În mai multe cazuri vedem cum convoaiele militare rămân fără combustibil. Acum încep să nu mai aibă nici mâncare pentru soldați”, a susținut un oficial american, pentru AFP.

Între timp, Ucraina a intrat în a șaptea zi de război din cauza regimului rus condus de Vladimir Putin. Președintele american Joe Biden l-a acuzat pe omologul său din Rusia că e un dictator și a anunțat noi sancțiuni severe pentru Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`