Ion Cristoiu: Programul de guvernare liberală pentru 2015-2020 este Reclădirea Națională. Te pomenești că PNL va trece la dărâmarea României pentru a avea ce reclădi!

Ion Cristoiu: Programul de guvernare liberală pentru 2015-2020 este Reclădirea Națională. Te pomenești că PNL va trece la dărâmarea României pentru a avea ce reclădi!
Foto: puterea.ro

Vechii liberali și cei din vechiul PDL nu par să se înțeleagă foarte bine în noua formulă – PNL. Acest lucru îl dovedesc desele certuri și „înțepături” între membrii partidelor. Cel mai recent scandal de acest gen l-a reprezentat cazul Atanasiu care a spus că doar s-ar fi folosit de vechii pedeliști în campanie.

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la Pitești reuniunea Consiliului Național al PNL, unde conducerea partidului a prezentat programul de guvernare liberală între 2015 și 2020 – Reclădirea României.

Jurnalistul Ion Cristoiu, într-un articol pe Evenimentul Zilei, susține că acest titlu nu e altceva decât varianta de partid a sloganului președintelui Iohannis din campania prezidențială și subliniază faptul că, pentru a reclădi ceva, trebuie mai întâi să dărâmi.

Pentru a fi reclădită, România trebuie dărîmată. Te pomenești că ajuns, în fine și după atîtea jinduiri, la Guvernare, avînd deja Președinția, PNL va trece la dărîmarea României pentru a avea ce reclădi! Să observăm că, dînd curs unui străvechi nărav politicianist românesc de a vîntura vorbe umflate și sunînd a gol, ca bășicile de porc, PNL nu-și propune lucruri simple, cum ar fi, de exemplu, reducerea numărului de gospodării care au wc-ul în curte, nici măcar dotarea Capitalei cu saltele pneumatice salvatoare.

Nu. PNL își propune nici mai mult nici mai puțin Reclădirea României. De ce? Pentru că e mult mai ușor să promiți Reclădirea României decît că vei asigura ca toți românii să și facă nevoile în baia din casă și nu în cutia de scînduri din grădină”, a scris acesta.

Despre momentul în care Teodor Atanasiu a fost huiduit în momentul în care a luat cuvântul la Consiliul PNL de la Pitești, jurnalistul spune că a fost regizat de Vasile Blaga.

Singurul lucru mai deosebit petrecut la Reuniune a fost huiduirea lui Teodor Atanasiu, moment regizat de Vasile Blaga, meșter la astfel de șmecherii FSN-iste, şi de către o parte a membrilor Consiliului”, a spus Cristoiu.

PNL a găsit de cuviință să rezolve problema în chip cațavencian. Cătălin Predoiu s-a pupat cu Teodor Atanasiu. Alina Gorghiu a sărit în ajutorul mult încercatului tată socru Vasile Blaga. Iar cei 1000 de activiști PNL au găsit de cuviință să se pronunțe prin huiduieli. Nicio deosebire de maidanezi, care-și exprimă punctele de vedere pro și contra doar prin două formule: Datul din coadă și lătratul în cor. PNL e alintat de Klaus Iohannis cu vorba Partidul Meu. Klaus Iohannis, ca și PNL, au drept slogan Un altfel de politică. A întruchipat paranghelia PNL de sîmbătă Un altfel de politică? Lăsați-mă să rîd în hohote!”, concluzionează jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`