Consilier parlamentar rus, scrisoare către SUA: „Îi iubim pe americani, dar urâm profund elita politică americană. Să înţeleagă care este poziţia patrioţilor ruşi"

Consilier parlamentar rus, scrisoare către SUA: „Îi iubim pe americani, dar urâm profund elita politică americană. Să înţeleagă care este poziţia patrioţilor ruşi"
Foto: paginaderusia.ro

Consilier al președintelui Dumei de Stat de la Moscova și un apropiat al lui Vladimir Putin, Alexandr Dugin trimite o scrisoare deschisă poporului american.

„În contextul actual al problemelor de la graniţa noastră de vest, doresc să mă adresez poporului american pentru a-l ajuta să înţeleagă mai bine care este poziţia patrioţilor ruşi, împărtăşită de majoritatea cetăţenilor Federaţiei Ruse” scrie Dugin în scrisoarea sa către Statele Unite, scrie Russia Today.

Dugin afirmă că rușii nu poartă pică americanilor, ci doar elitei politice de la Washington.

„Îi iubim pe americani dar urâm profund elita politică americană”, adaugă consilierul Dumei.

După o introducere în istoria Rusiei şi a Ucrainei, filozoful prezintă cele două opţiuni geopolitice ale Ucrainei, Estul sau Vestul, opţiuni apărute după preluarea ilegală a puterii, în urma Maidanului, a actualei clase politice de la Kiev.

„Logic, Ucraina aşa cum o ştiam de-a lungul celor 23 de ani de istorie a ţării, a încetat să existe. Rusia a integrat Crimea şi s-a declarat garant al libertăţii de alegere al Estului şi Sudului Ucrainei. În viitorul apropiat se vor forma cel puţin două entităţi politice în Ucraina, care vor corespunde celor două identităţi ale ţării: spre Est şi spre Vest. De o parte, Ucraina pro-Vest şi pro-NATO, cu ideologia sa ultra-naţionalistă, iar pe de alta Novorossia cu o abordare pro-Rusia şi pro-Eurasia, fără o ideologie clară, aparent urmând ideologia prezentă a Rusiei. Vestul Ucrainei va încerca să menţină controlul asupra Estului, dar asta va fi imposibil folosind mijloacele democratice, aşa că Kievul va apela la violenţă şi forţă. După o perioadă de rezistenţă a Novorossiei, în cazul în care conflictul va creşte, Rusia va interveni.
Statele Unite şi NATO vor susţine puternic Vestul Ucrainei şi junta de la Kiev, dar în realitate această strategie va duce doar la înrăutăţirea situaţiei, la sporirea violenţelor în ceea ce se poate numi acum războiul civil din Ucraina”.
Concluziile lui Alexandr Dugin în scrisoarea adresată americanilor sunt o invitaţie la rezistenţă: „Haideţi să urâm împreună elita politică a Statelor Unite, să luptăm împreună pentru identităţile noastre – voi pentru americani şi noi pentru ruşi. Inamicul nostru este comun: oligarhia globală care conduce acum lumea folosindu-ne pe noi, distrugându-ne identităţile. Lăsaţi-ne să ne revoltăm! Lăsaţi-ne să rezistăm. Împreună. Ruşi şi americani. Noi suntem popoare, nu păpuşile lor!”, spune Dugin.

Vezi AICI textul integral al scrisorii lui Alexandr Dugin.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”