Eugen Tomac (PMP) cere acțiuni imediate pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni care formează cozi kilometrice la granițele cu România

Eugen Tomac (PMP) cere acțiuni imediate pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni care formează cozi kilometrice la granițele cu România
Eugen Tomac ( PMP) promovează două măsuri absolut necesare pentru apărarea populației de șocul scumpirilor

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a făcut un apel la prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, în situația războiului din Ucraina. Diplomatul i-a cerut să dispună imediat măsuri și acțiuni pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni, care așteaptă de zile întregi la frontierele României.

Eugen Tomac a subliniat și importanța renunțării la birocrație, în sensul în situația de urgentă ar trebui să le permită oamenilor să intre în România fără pașaport.

„Traversăm vremuri cumplite, ce necesită decizii curajoase și soluții imediate. Vă solicit, prin urmare, să dispuneți măsuri și acțiuni urgente pentru a-i ajuta pe vecinii noștri care fug din calea războiului.
La frontierele României sunt cozi de zeci de km. Cetățenii statului vecin nu au altă cale decât să se refugieze în țara noastră. Sunt mame cu copii și femei în vârstă, bărbaților până în 60 de ani fiindu-le interzis să părăsească Ucraina.
Având în vedere că accesul în România se face doar pe baza de pașaport, consider că în asemenea cazuri este necesar să aplicăm rapid acordurile internaționale privind situațiile de urgență, astfel încât să le permitem cetățenilor statului vecin intrarea în România pe baza buletinului de identitate (pașaport intern) sau alte acte care atestă identitatea. Astfel vom putea răspunde unei nevoi reale de sprijin umanitar”, a scris Eugen Tomac pe pagina personală de Facebook.

Focuri de armă lângă Vama Siret

Panică din Ucraina  a ajuns noaptea trecută și la intrarea în țara noastră, mai exact la Vama Siret din judeţul Suceava. S-a tras cu arma, iar refugiații ucraineni aproape că s-au călcat în picioare pentru a intra mai repede pe teritoriul României. Flămânzi și speriați de moarte, oamenii care așteptau de zile întregi au încercat să escaladeze gardurile de la graniță, iar grănicerii ucraineni au deschis focul de armă.Deputatul Daniel Suciu a povestit pentru B1 TV că în noaptea de sâmbătă spre duminică a mers la vamă, să pună la dispoziția refugiaților mijloacele de transport necesare ca să treacă granița spre România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`