Gigi Becali își mobilizează toate resursele pentru ajutorarea refugiaților ucraineni (VIDEO)

Gigi Becali își mobilizează toate resursele pentru ajutorarea refugiaților ucraineni (VIDEO)
Ionuț Chirilă, sigur că ar putea duce FCSB la nivelul dorit de Becali

Gigi Becali nu stă degeaba când vine vorba de ajutorarea semenilor. Afaceristul și-a făcut planurile pentru ajutorarea refugiaților ucraineni. Latifundiarul a anunțat că trimite sâmbătă autocare la graniță să preia cetățenii alungați de război.

În plus, va goli baza sportivă FCSB din Capitală, unde poate caza 400 de refugiați, asigurându-le și hrană. În plus, va pune la dispoziția femeilor și copiilor hotelurile sale din Galați și blocul din Petroșani.

„Toate hotelurile din Galați le închiriez și cazez oamenii în ele. Am dat ordin acum 5-6 autocare merg la graniță să aducă 400 de persoane să se cazeze la București, cu mâncare și cazare la baza FCSB. Şi la Petroșani pot 200, am un bloc pe care îl pun la dispoziție„, a declarat la antena3.ro. 

​Românii, dispuși să îi ajute pe cetățenii ruși

Chiar și românii simplu s-au oferit să-și ajute vecinii în aceste vremuri grele. Aceștia s-au organizat în  grupuri și fac donații pentru ucraineni. Unii oferă lucruri materiale de primă necesitate și hrană, alții transport sau servicii de traducere.

Grupul de Facebook „Uniți pentru Ucraina” a ajuns la peste 50 mii de oameni, dintre care mulți se arată dornici să ajute cu cât de puțin se poate.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susţine că România este pregătită să primească peste 500.000 de refugiaţi din Ucraina. Potrivit acestuia, există chiar un „plan” în acest sens: „Există mai multe estimări, dar am putea să primim peste 500.000 de refugiaţi. Aceasta este cifra pentru care ne-am pregătit noi împreună cu Ministerul de Interne şi cu celelalte instituţii care au în subordine acest lucru. Există un plan în acest sens care este pregătit în toate marile oraşe, există zone pentru asta în vecinătatea graniţelor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`