DPA: Statele Alianței Nord-Atlantice au decis să trimită trupe terestre din forța de reacție rapidă a NATO în România

DPA: Statele Alianței Nord-Atlantice au decis să trimită trupe terestre din forța de reacție rapidă a NATO în România
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Naupold

Statele Alianței Nord-Atlantice au decis să trimită trupe terestre din forța de reacție rapidă a NATO în România, țară-vecină cu Ucraina, informează dpa preluată de televiziunea publică germană, potrivit G4Media.ro.

Alte unități din NATO Response Force vor merge în Norvegia, unde vor lua parte la un exercițiu militar.

Desfășurarea elementelor de reacție rapidă a fost anunțată inclusiv de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, însă înaltul oficial nord-atlantic nu a menționat despre ce țară este vorba.

Obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina, a atras el atenția.

Rusia a solicitat acorduri obligatorii din punct de vedere juridic împotriva extinderii NATO și scoaterea trupelor și a infrastructurii de pe teritoriul aliaților noștri care s-au alăturat după 1997. Ne confruntăm cu un nou normal al securității europene, în care Rusia contestă în mod deschis ordinea securității europene și folosește forța pentru a-și atinge obiectivele. Lumea va trage la răspundere Rusia și Belarus pentru acțiunile lor (…) Decizia președintelui Putin de a merge mai departe cu agresiunea sa împotriva Ucrainei este o greșeală strategică teribilă pentru care Rusia va plăti un preț sever în anii care urmează”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Liderii NATO au subliniat că rămân uniți în a proteja întreg teritoriul aliat

Cu ocazia reuniunii extraordinare pe care au avut-o vineri, liderii NATO au subliniat că rămân uniți în a proteja întreg teritoriul aliat, a precizat și Administrația Prezidențială de la București.

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat că actualul context grav de securitate regională demonstrează, o dată în plus, necesitatea consolidării, de o manieră coerentă și unitară, a posturii aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în mod special la Marea Neagră. Președintele României a reiterat și importanța consolidării securității cibernetice. Președintele Klaus Iohannis a adresat mulțumiri tuturor partenerilor aliaților pentru deciziile luate de a trimite trupe și echipamente militare în România. Totodată, șeful statului s-a referit la importanța accelerării procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare și apărare a NATO în regiune”, a mai menționat Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`