Vladimir Putin: Fac apel la militarii Ucrainei să ia puterea în propriile mâini și să nu îi lase pe neonaziști să le folosească familiile drept scuturi umane

Vladimir Putin: Fac apel la militarii Ucrainei să ia puterea în propriile mâini și să nu îi lase pe neonaziști să le folosească familiile drept scuturi umane
Putin se teme că ar putea fi otrăvit. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a lansat un apel controversat către armata Ucrainei, căreia i-a transmis vineri că ar trebui să preia puterea la Kiev. Mesajul liderului de la Kremlin vine la o zi de la momentul în care a lansat o invazie majoră în țara-vecină.

Militarii Ucrainei ar trebui „să ia puterea în propriile mâini”, spune Vladimir Putin

„Fac încă o dată apel la personalul militar al forțelor armate ale Ucrainei: nu le permiteți neonaziștilor și (naționaliștilor ucraineni radicali) să vă folosească soțiile, copiii și bătrânii drept scuturi umane”, a declarat președintele Federației Ruse, miercuri, într-o adresare televizată către Consiliul rus de securitate, transmite Reuters.

„Luați puterea în propriile mâini, va fi mai ușor pentru noi să ajungem la un acord”, a continuat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a ținut să îi laude pe militarii ruși din Ucraina, despre care susține că acționează „curajos, profesionist și eroic”.

Lupta pentru Kiev este în plină desfășurare, iar oficialii americani din zona de intelligence sunt îngrijorați că orașul nu va rezista mai mult de câteva zile, conform precizărilor transmise de două surse aflate în cunoștință de cauză pentru CNN. Chiar și așa, una dintre ele spune că, cel puțin până în acest moment, forțele Federației Ruse au întâmpinat o rezistență mai dârză decât ar fi anticipat înaintea invaziei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`